U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Met je smartphone op vakantie

Overal bereikbaar zijn was de trend. Thuis, op het werk, in de auto, tijdens een romantisch dinertje, maar ook op de camping in Zuid Frankrijk moest de smartphone binnen handbereik blijven. Maar dat is natuurlijk verleden tijd.
Altijd en overal bereikbaar zijn is deze zomer slechts voor mensen die niet echt op vakantie wensen te gaan en die bang zijn dat zonder hun de wereld minder af is. Bijvoorbeeld doordat er dan niet op tijd een koop- of verkooporder gegeven kan worden of dat ze onbereikbaar zijn voor de beleggingsadviseur van de bank. Maar laten we wel wezen; de proactieve beleggingsadvies-app moet nog uitgevonden worden en de beleggingsadviseur van de bank belt exact om het kwartaal, maar nooit in de maanden juli en augustus.

Maar wat dan? De beleggingen gewoon op zijn beloop laten? Of alles liquideren voor vertrek? Dat laatste doet men tegenwoordig niet meer omdat de rente te laag is en de bancaire zekerheid niet meer geldt. En dan ver weg, op een overvolle camping, proberen in te loggen via het wifi-netwerk om telefoontikken te besparen is ook een kansloze zaak om het geld van bank 1 naar bank 2 over te hevelen. Daarnaast wordt het juist nu leuk op de beurs met het overnamespel onder de verschillende providers. Wie gaat wie overnemen? Eten of gegeten worden. En na alle verliezen in die sector mag er best wel eens wat goedgemaakt worden met een leuke overnamepremie.

Vermogensbeheerder

De oplossing is niet ver te zoeken. Rust, dus vakantie, creëer je door je bezig te houden met andere zaken dan de dagelijkse stress. Niet werken, niet verplicht naar het achtuurjournaal kijken en niet via de koersenpagina van de Telegraaf checken wat de koers van KPN doet. Gewoon vakantie, met de wetenschap dat een gedegen partij de beleggingen in de gaten houdt. Net zoals de tandarts het gebit checkt, de garage het periodieke onderhoud uitvoert van de auto en je elke maand betaalt voor de verschillende verzekeringen. Voorkomt de tuinman dat de aarde opwarmt en dat het klimaat in Nederland verandert? Nee, maar het is wel prettig dat het vervolgens goed geregeld wordt door een partij die er z’n vak van heeft gemaakt. Een partij die uw tuin (lees uw portefeuille) aanpast aan het veranderende klimaat.

Gebruik die smartphone dus voordat u vertrekt naar de camping aan de Côte, om een afspraak te maken met een vermogensbeheerder. Een beheerder die zorg kan dragen voor continuïteit wanneer u met andere zaken bezig bent en dat hoeft overigens niet alleen vakantie te zijn. Dat kan wellicht ook betekenen dat die beheerder ervoor kiest om eens liquide te gaan, want dat is ook een vorm van beleggen. Dat heeft natuurlijk niets te maken met een zomer, dat zou ook in de winter kunnen gebeuren. En beheer? Ja, dat houdt in dat het werk doorgaat zonder dat er eerst gebeld moet worden naar Zuid-Frankrijk. Dan wordt de actie, waar nodig, ondernomen binnen het kader van afspraken die u gemaakt heeft met de beheerder. 

Wenst u liever zelf de eindbeslissingen te nemen? Dat kan natuurlijk ook. Dan heeft u weer die proactieve beleggings-app nodig of u moet kiezen voor Beleggingsadvies. Bij Beleggingsadvies moet u wel zorgen dat u in de buurt blijft van die zendmast; een boswandelingetje tijdens beursuren kan u dan duur komen te staan. En wat zijn tegenwoordig beursuren? Je kunt misschien beter vragen wanneer de beurs niet open is. Nogmaals dat is geen vakantie, dat is geen rust; dan is het cirkeltje weer rond.

Altijd bereikbaar zijn is passé. Nee, de enige reden om een smartphone nog mee op vakantie te nemen is de hoop dat bij het binnenrijden van Nederland niet KPN, maar bijvoorbeeld Telefonica in het scherm verschijnt als uw provider. Dan is wellicht een deeltje van de vakantie terugverdiend.

Wij wensen u een hele goede zomer zonder 4G.

Meld u aan voor de Beursgorilla.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meer artikelen van Jochem Baalmann

  1. 09:11 16-05-2019 Terug naar de jaren ’80?
  2. 09:00 16-05-2019 Terug naar de jaren ’80?
  3. 09:55 18-01-2019 De zin en onzin van beleggen in beleggingsfondsen
  4. 14:15 26-09-2018 Keuzes maken het verschil
  5. 09:00 19-07-2018 Spaarrente verder omlaag
NLD25 915,83 -0,22 -0,02%
AEX 912,23 -3,81 -0,42%
US30^ 38.789,80 -326,80 -0,84%
Nasd100^ 18.844,00 -31,20 -0,17%

Stijgers en dalers

Actueel nieuws

Agenda

  1. 28-05 Softimat
    Algemene Aandeelhoudersvergadering
  2. 28-05 Viohalco SA
    Algemene Aandeelhoudersvergadering
  3. 28-05 Texaf SA
    notering ex-dividend
  4. 28-05 Jensen Group NV
    notering ex-dividend
  5. 28-05 Solvay SA
    Algemene Aandeelhoudersvergadering
  6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op Beursgorilla.nl