U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Beeld: ABM Financial News

Wall Street blijft dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bleven vrijdag dicht bij huis met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 verloor 0,2 procent op 5.464 punten, de Dow Jones index steeg fractioneel op 39.146 punten en de Nasdaq noteerde 0,2 procent lager op 17.698 punten. 

Donderdag namen de S&P 500 en Nasdaq al een adempauze, nadat eerder de recordstanden nog werden aangescherpt. Vrijdag doen beleggers het ook rustig aan.

Op weekbasis liggen nog wel winsten in het verschiet voor de drie grote indices, al moet de Nasdaq het doen met een beperkte plus van minder dan een half procent.

ING wees op een verhoogde volatiliteit vanwege 'quadruple witching', waarbij aandelen- en index-opties en -futures aflopen, met volgens investment manager Simon Wiersma een geschatte waarde van 5.500 miljard dollar. Vrijdag is ook de laatste dag voordat de herbalancering van veel indices van kracht wordt. 

Op macro-economisch vlak is er aandacht voor de samengestelde inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie en dienstensector, zoals gemeten door S&P Global. Die liet over juni een lichte stijging zien naar 54,6, het hoogste niveau in 26 maanden, waarbij zowel de industrie als dienstensector harder groeiden.

Econoom Chris Williamson van S&P Global sprak van een bemoedigend einde van het tweede kwartaal, terwijl tegelijkertijd de inflatiedruk is afgenomen.

De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in mei verder gedaald. De Leading Economic Index daalde vorige maand met 0,5 procent tot 101,2, na een daling van 0,6 procent in april. Afgezien van een korte opleving in februari dalen de leidende indicatoren al meer dan twee jaar.

Ondanks deze daling wijst de LEI momenteel niet op een recessie, zei Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board in een toelichting. 

The Conference Board verwacht dat de reële groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product verder zal vertragen tot minder dan 1 procent op jaarbasis in het tweede en derde kwartaal van 2024, "omdat de hoge inflatie en de hoge rente blijven wegen op de consumentenbestedingen."

De bestaande woningverkopen daalden in mei met 0,7 procent tot 4,11 miljoen woningen. Er werd gerekend op een daling tot 4,08 miljoen woningen.

De euro/dollar handelde vrijdagavond net onder 1,07, terwijl de olieprijzen richting de settlement daalden. De obligatierentes stabiliseerden.

Bedrijfsnieuws

Beursgigant Microsoft steeg vrijdag 0,7 procent, terwijl Nvidia 3,2 procent verloor en Apple 0,2 procent steeg.

De sterke stijging van het aandeel Nvidia maakt het kwetsbaar voor winstnemingen, maar een eventuele daling zal slechts van korte duur zijn, denkt Bank of America. De Amerikaanse bank heeft een koopadvies op het aandeel.

Trump Media & Technology Group verloor 5,8 procent. Het moederbedrijf van het Truth Social-platform van voormalig president Donald Trump daalde donderdag al met 15 procent. 

Sarepta Therapeutics steeg vrijdag liefst 32 procent, nadat de Food and Drug Administration een uitbreiding had goedgekeurd van de indicaties voor Elevidys, een behandeling voor de spierziekte Duchenne. Sarepta zei dat het medicijn is goedgekeurd voor ambulante en niet-ambulante patiënten, die minstens vier jaar oud zijn en een bevestigde mutatie in het DMD-gen hebben.

Smith & Wesson heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt en was ook positief over het lopende boekjaar. Toch daalde het aandeel van de vuurwapenproducent vrijdag 12 procent omdat de verwachtingen voor het lopende eerste kwartaal tegenvielen.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de Beursgorilla.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
NLD25 912,26 -4,34 -0,47%
AEX 914,97 -1,98 -0,22%
US30^ 40.356,60 0,00 0,00%
Nasd100^ 19.759,00 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Actueel nieuws

Agenda

 1. 24-07 Elia System Operator NV
  Halfjaarresultaten 2024
 2. 25-07 Econocom Group SE
  Halfjaarresultaten 2024
 3. 25-07 Vastned Retail NV
  Halfjaarresultaten 2024
 4. 25-07 Koninklijke BAM Groep NV
  Halfjaarresultaten 2024
 5. 25-07 Arcadis NV
  Halfjaarresultaten 2024
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op Beursgorilla.nl