U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Beeld: ABM Financial News

Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lichtgroene opening tegemoet. Futures op de S&P 500 stegen rond lunchtijd 0,3 procent.

Daarmee krijgt het optimisme van voor het weekend een voorzichtig positief vervolg. Beleggers reageerden vrijdag opgelucht op de zwakker dan verwachte banencijfers uit de VS.

"Een lager dan verwacht banencijfer voor april in combinatie met een hoger werkloosheidscijfer en een iets lager gemiddeld uurloon deed het idee van een zachte landing herleven. Vandaar de dalende obligatierente en hogere kansen op renteverlagingen", zei Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild.

De expert wees echter ook op de inkoopmanagersindexen over de Amerikaanse dienstensector die vrijdag na het banenrapport verschenen. Daarbij waren de prijsindex en de index voor nieuwe orders opvallend.

"Het zegt dat de prijzen voor producenten stijgen, terwijl hun orderportefeuille ten opzichte van de bestaande voorraden daalt. Deze laatste indicator is een goede voorspeller voor dalende winsten in de niet zo verre toekomst", aldus Vranken.

Op macro-economisch vlak is het maandag rustig in de VS. Na de inflatie- en groeicijfers, het Fed-rentebesluit en het banenrapport die in de afgelopen weken verschenen, is het deze week veel rustiger qua toonaangevende macrocijfers.

De euro/dollar handelde maandag stabiel rond 1,0770. Verder stabiliseerde de Amerikaanse tienjaarsrente op 4,518 procent.

Na een zwakke week voor de olieprijzen, werden een vat WTI en Brent maandag rond een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Tyson Foods opent vanmiddag de boeken. Later in de week is het nog de beurt aan onder meer Disney, Nikola, Lyft, beursdebutant Reddit, Uber en Beyond Meat.

Berkshire Hathaway heeft in het eerste kwartaal zijn belang in Apple verkleind, terwijl de operationele winst steeg. Dit bleek zaterdag uit de resultaten van het investeringsbedrijf van Warren Buffett, dat ook zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering hield in Omaha in Nebraska.

Berkshire had eind 2023 905 miljoen aandelen Apple. Aan het einde van het eerste kwartaal waren dit er nog 790 miljoen. Buffett zei zaterdag dat het "zeer waarschijnlijk" is dat Apple aan het eind van het jaar nog steeds de grootste investering van Berkshire zal zijn.

Per Class A-aandeel steeg de winst van Berkshire in het eerste kwartaal op jaarbasis met 40 procent naar 7.796 dollar. Hier gingen analisten volgens FactSet uit van 6.702 dollar.

Het aandeel Berkshire Hathaway gaat maandag een 1,2 procent hogere opening tegemoet. Apple, dat na de beter dan verwachte kwartaalcijfers en de aankondiging van een fors aandeleninkoopprogramma donderdag nabeurs, op vrijdag nog 6 procent hoger sloot, gaat maandag een rode opening tegemoet.

Aandelen van Perficient stegen maandag voorbeurs met liefst 53 procent, nadat bekend werd dat de digital consultancy onderneming wordt overgenomen door EQT voor 3 miljard dollar.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg vrijdag 1,3 procent tot 5.127,79 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 38.675,68 punten en de Nasdaq eindigde 2,0 procent hoger op 16.156,33 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de Beursgorilla.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
NLD25 913,23 -0,32 -0,04%
AEX 913,25 -0,31 -0,03%
US30^ 39.995,10 0,00 0,00%
Nasd100^ 18.540,20 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Actueel nieuws

Agenda

  1. 20-05 Xior Student Housing NV
    notering ex-dividend
  2. 20-05 Brunel International NV
    notering ex-dividend
  3. 20-05 HAL Trust
    notering ex-dividend
  4. 20-05 Fluxys Belgium NV
    notering ex-dividend
  5. 20-05 Universal Music Group
    notering ex-dividend
  6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op Beursgorilla.nl