U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Beeld: ABM Financial News

Futures signaleren lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting lager van start, maar voor de openingsbel komt er nog wel een serie aan bedrijfscijfers en macrodata vrij die de opening kunnen beïnvloeden.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood en technologiebeurs Nasdaq koerst af op een 0,9 procent lagere start, na de koerstik die Meta straks zal krijgen.

Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild merkte in een commentaar op dat Tesla en Meta, 2 van de Magnificent 7 aandelen die al met cijfers kwamen, wild reageerden. Dinsdagavond steeg de koers van Tesla met dubbele cijfers, terwijl die van Meta woensdag nabeurs met ongeveer 15 procent is gedaald.

Flauwe omzetverwachtingen en groter dan verwachte investeringen drukten in het geval van Meta het sentiment. Maar Meta was volgens Vranken niet de enige 'loser'. IBM, een ander technologieaandeel, verloor meer dan 8 procent. Vranken vraagt zich af wat de reactie zal zijn als Google en Microsoft hun resultaten bekendmaken.

Voor de openingsbel staan onder andere American Airlines, Caterpillar en Merck geagendeerd. Na het slot volgen Alphabet, Intel, Microsoft en Snap.

Op macro-economisch front zullen beleggers uitkijken naar de cijfers over de Amerikaanse economische groei tijdens het eerste kwartaal. Economen geraadpleegd  houden gemiddeld rekening met een groei van 2,4 procent.

Swissquote Bank stelde donderdag in een commentaar dat een sterk Amerikaans groeicijfer enerzijds een steun betekent voor de groeiverwachtingen voor bedrijven, maar anderzijds de hoop op een renteverlaging door de Fed doet afnemen. Een tegenvallend groeicijfer is juist slecht voor de vooruitzichten van bedrijven, maar dan wel weer gunstig voor een renteverlaging.  

Naast groeicijfers, zal er vanmiddag ook aandacht zijn voor de wekelijkse steunaanvragen.

Belangrijker is wellicht de PCE-inflatie die vrijdag wordt gepubliceerd. Dit is de favoriete inflatiebarometer van de Federal Reserve en er wordt rekening gehouden met een maandelijkse stijging van 0,3 procent en een toename van 2,6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens de CME FedWatch Tool houdt de markt nu rekening met een eerste renteverlaging tijdens de Fed-vergadering in september. Volgende week, op 1 mei, zal de Fed vermoedelijk de rente op het huidige niveau handhaven.

De olieprijzen daalden licht nu de zorgen over een mogelijk terugval in de Amerikaanse vraag zwaarder wegen dan de angst voor nieuwe conflicten in het Midden-Oosten. De prijs voor een vat WTI-olie daalde 0,2 procent naar 82,68 dollar.

De Amerikaanse tienjaarsrente stabiliseerde wat rond de 4,64 procent en de euro/dollar liep op naar 1,0726.

Bedrijfsnieuws

Dow Inc. heeft zojuist bekendgemaakt dat in het eerste kwartaal de omzet is gedaald en ondanks een hogere marge de winst ook is afgenomen. Dow zag de omzet op jaarbasis dalen van 11,9 miljard naar 10,8 miljard dollar, ondanks een kleine volumestijging, die tenietgedaan werd door lagere prijzen. Op kwartaalbasis steeg de omzet met een procent.

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram rapporteerde woensdagavond een recordomzet voor het eerste kwartaal, maar maakte investeerders bang met voorspellingen van stijgende kosten. Het bedrijf geeft miljarden uit om zijn sectorgenoten op het gebied van kunstmatige intelligentie in te halen. Het aandeel kelderde tijdens de premarket-handel met ruim 13 procent.

De kwartaalomzet van IBM bleef achter bij de verwachtingen, te midden van een vertraging van de adviesactiviteiten. IBM kondigde ook een deal van 6,4 miljard dollar aan om cloudsoftwarebedrijf HashiCorp te kopen. IBM-aandelen daalden ruim 8 procent, terwijl HashiCorp 4,2 procent steeg.

Mijnbouwgigant BHP bood aan om rivaal Anglo American te kopen, in een megadeal. De aandelen van BHP daalden in Londen ruim 3 procent, terwijl de aandelen van Anglo ongeveer 11 procent stegen.

Chipotle Mexican Grill zag de omzet en marges het afgelopen kwartaal stijgen. De aandelen stegen voorbeurs licht met 0,4 procent.

De kwartaalresultaten van Ford overtroffen de verwachtingen, omdat de verkoop van grote vrachtwagens aan grote commerciële wagenparken de problemen in de EV-sector compenseerden. De aandelen stegen vóór de openingsbel met 3 procent

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdagavond vlak op 5.071,67 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 38.460,92 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 15.712,75 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de Beursgorilla.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Vandaag in het nieuws

  1. AEX scherpt record aan in belangrijke Fed-week

    13:44, ABM Financial News
  2. Adyen op kooplijstje beursexperts na koersval

    12:05, Jasperien van Weerdt
NLD25 885,34 +6,30 +0,72%
AEX 887,44 +8,73 +0,99%
US30^ 38.691,83 0,00 0,00%
Nasd100^ 17.893,96 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Actueel nieuws

Agenda

  1. 06-05 Vastned Retail Belgium NV
    notering ex-dividend
  2. 06-05 TKH Group NV
    Resultaten 1e kwartaal 2024
  3. 06-05 PostNL NV
    Resultaten 1e kwartaal 2024
  4. 06-05 Deceuninck NV
    notering ex-dividend
  5. 06-05 Barco NV
    notering ex-dividend
  6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op Beursgorilla.nl