U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

“Er liggen flinke koersdoelverlagingen op de loer”

Door de stijgende rentes zijn obligaties in trek en aandelen juist onaantrekkelijk. Analist Niels Koerts legt uit waarom koersdoelen de komende weken flink naar beneden zullen worden bijgesteld.

De Federal Reserve, Bank of England en Zwitserse centrale bank verhoogden deze week hun rentes. De renteverhoging van de Zwitsers kwam voor de meesten als een behoorlijke verrassing. Als direct gevolg hiervan doken de aandelenkoersen omlaag. Analist Niels Koerts legt in de IEX BeleggersPodcast uit dat deze renteverhogingen flinke gevolgen gaan hebben voor de koersdoelen.

Met stijgende rentes worden obligaties namelijk interessanter. Obligaties kennen ten opzichte van aandelen weinig risico. En als de risicovrije rente stijgt, eisen beleggers ook een hoger rendement op aandelen. Simpelweg omdat het hogere risico wel beloond moet worden. Beleggers zijn om die reden minder bereid te betalen voor aandelen.

Koersdoelen omlaag

“Als beleggers een hoger rendement eisen, gaat de koers gewoon omlaag”, legt aandelenanalist Niels Koerts uit in de nieuwste aflevering van de IEX BeleggersPodcast. Volgens de analist liggen er dan ook flinke koersdoelverlagingen op de loer. “De komende weken zal ik bij de fondsen die ik volg significante koersdoelverlagingen moeten doorvoeren”, stelt hij. De gehele podcast luistert u hieronder.

Wilt u een keer de IEX BeleggersPodcast live bijwonen? Dan kan! De podcast wordt op 1 juli namelijk live opgenomen tijdens de IEX Beleggersdag en Premiumleden kunnen deze interactieve sessie bijwonen. Het vragenrondje krijgt een dominante rol, en het publiek, CEO's en onze analisten worden betrokken bij deze bomvolle podcast. Kaarten zijn hier te krijgen.

Meld u aan voor de Beursgorilla.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
NLD25 885,34 +6,30 +0,72%
AEX 887,44 +8,73 +0,99%
US30^ 38.691,83 0,00 0,00%
Nasd100^ 17.893,96 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Actueel nieuws

Agenda

  1. 06-05 Vastned Retail Belgium NV
    notering ex-dividend
  2. 06-05 TKH Group NV
    Resultaten 1e kwartaal 2024
  3. 06-05 PostNL NV
    Resultaten 1e kwartaal 2024
  4. 06-05 Deceuninck NV
    notering ex-dividend
  5. 06-05 Barco NV
    notering ex-dividend
  6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op Beursgorilla.nl