Vermogen beleggers stijgt naar recordhoogte Vermogen beleggers stijgt naar recordhoogte Conjunctuurbarometer VS gaat omhoog Conjunctuurbarometer VS gaat omhoog Inloggen
Registreren
20 november, 2017
Beleg ook bij Binck en ontvang €200 transactietegoed!
NIEUW Box 3 filminvestering! Beperkte deelname dus wees snel!
VALUTA
Wisselkoers t.o.v. Euro
US Dollar koersen 1,17
CH Franc koersen 1,17
GB Pond koersen 0,89
NO Kroon koersen 9,73
EUR/DKK koersen 7,44
EUR/SEK koersen 9,96
EUR/JPY koersen

132,08Over de diamond

Met de vwd diamond rating worden die fondsen beloond die door alle economische cycli heen het beste presteren. Om dit te kunnen beoordelen moet een fonds minimaal 5 jaar bestaan.

Een belangrijk deel van de rating wordt bepaald door het rendement, zowel het absoluut rendement over de voorbije 5 jaar als de consistentie van de voorbije vijf jaarreturns.

Naast het rendement is ook het genomen risico van belang. Hiervoor wordt bewust naar de volatiliteit gekeken en wordt geen gebruik gemaakt van voor risico aangepaste returns. Deze laatste werken misschien wel goed in booming markets, maar een negatieve return aanpassen voor risico kan tot vreemde conclusies leiden.

Met de vwd diamond rating worden ook die fondsen geselecteerd, waar de fondsbeheerder het verschil gemaakt heeft. Er komen dus enkel actief beheerde fondsen in aanmerking.

Om de prestatie van de fondsbeheerder te kunnen beoordelen, is het erg belangrijk welke fondsen met elkaar vergeleken worden. De classificatie is bijgevolg een belangrijk onderdeel van de fondsenrating. Het onderlinge verschil tussen twee fondsen binnen eenzelfde categorie moet het gevolg zijn van de kwaliteit van de fondsbeheerder en niet van de marktomstandigheden, die uiteindelijk buiten de controle van de fondsbeheerder vallen. vwd group heeft daarom gekozen om de classificatie van het European Fund Classification Forum (EFCF), een werkgroep van de European Fund and Asset Management Association (EFAMA), te volgen. EFCF definieerde een duidelijke set van criteria op basis waarvan elk fonds eenduidig en objectief tot een bepaalde categorie kan toegewezen worden.

Om de prestatie van de fondsbeheerder nog beter te kunnen beoordelen telt ook de alpha, die de fondsbeheerder haalt ten opzichte van al de fondsen in dezelfde EFCF-categorie, mee als criterium.

Als laatste criterium wordt er ook rekening gehouden met de mate waarin het fonds aan kapitaalbehoud kon doen. Hiermee wordt verwezen naar de absolute verliezen in maanden waarin het fonds het slechter deed dan de risicovrije rente. De redenering is hier dat beleggen in een beleggingsfonds niet alleen het risico biedt op het verliezen van je investering, maar ook op minder opbrengst dan wat een risico-vrije belegging zou opgeleverd hebben.

Lees meer over de diamond rating (engels)


INDICES     VALUTA
stijgers STIJGERS
Altice 8.52 5.31%
Air France-K 11.43 4.15%
Galapagos 80.33 3.81%
Arcadis 18.77 2.84%
dalers DALERS
NN Group 35.33 -1.31%
ABN AMRO 24.54 -1.23%
Vopak 34.38 -1.05%
Gemalto 31.95 -0.79%
Streaming koersen: AEX, AMX, AScX
Beleg ook bij DEGIRO
Wereldwijd beleggen tegen ongekend lage tarieven. Meer »
Wanneer kunt u als ondernemer met pensioen?
Beschikt u over een vrij belegbaar vermogen van meer dan € 350.000? Download dan nu “Een Pensioenplan in 15 minuten”, geschreven door het bedrijf van vermogensbeheerder Ken Fisher. Meer »
spaarrente HOOGSTE RENTE
Spaarrekening   Max. Informatie
Anadolubank positief 0.50 %
LeasePlan Bank positief 0.45 %
Anadolubank positief 0.45 %
Anadolubank positief 0.45 %
Argenta positief 0.40 %
Vergelijk alle spaarrekeningen »