Geen verlies van vertrouwen Intel in ASML Geen verlies van vertrouwen Intel in ASML Verkoop bestaande woningen VS omlaag Verkoop bestaande woningen VS omlaag Inloggen
Registreren
24 mei, 2017Door team Beursfoon, ook live te horen op 0900 - 51 51 666

Het door ons verwachte patroon:

AEX beweegt tussen 523 als steun en 528 als weerstand

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 527.44, een min van 0.14% en ook de rest van de Europese beursen gaan iets lager van start. Wall Street sloot licht hoger. De Dow won 0.21% en de Nasdaq won 0.08%. De Amerikaanse markten blijven veerkrachtig ondanks de politieke onrust in Washington die de economische plannen van de Amerikaanse president Donald Trump kunnen vertragen. 

Het belooft ook vandaag een rustige dag te worden met vooral aandacht voor de notulen van de meeste recente vergadering van de Federal Reserve. 

China krijgt een downgrade Moody’s en vind dat zelf dit ongepast. De Kredietbeoordelaar overschat problemen zegt de Chinese minister van Financiën. De reactie van de markten is zeer mild. De olieprijs liep dinsdag in een wat volatiele handel verder op, in afwachting van de OPEC vergadering later deze week. 

De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,1180. De Nikkei sluit 0.66% hoger en de Hang Seng staat 0.03% hoger. De AEX heeft steun op 523 en weerstand op 528. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

10:00

De AEX en andere Beurzen bewegen nauwelijks. China krijgt een downgrade van Moody`s en de reactie is mild, stilte voor de storm? wij verwachten meer beweging, bekijk hier ons videoblog van Woensdag 24 mei. 

12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 527.63, een verlies van 0.54 punten of 0.10%. De beurshandel in Amsterdam verloopt vrij rustig. Ook elders in Europa zijn de koersuitslagen beperkt. Uitzender Randstad gaat flink omlaag op het Damrak na een afwaardering door Credit Suisse. Advies- en ingenieursbureau Arcadis is juist een uitblinker dankzij een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux.

Randstad is met een min van 3 procent de grootste daler bij de hoofdfondsen. Volgens Credit Suisse hebben de financiële markten de risico's van automatisering voor uitzendorganisaties nog niet nauwkeurig ingeprijsd. Ook het advies voor de Zwitserse branchegenoot Adecco werd door de bank verlaagd. Adecco leverde in Zürich bijna 3 procent in.

Arcadis krijgt een koopadvies van Kepler en springt ruim 6 procent omhoog in de MidKap. Het aandeel is daarmee met afstand de grootste winnaar bij de middelgrote fondsen. De Aex kan nu de 528 als weerstand wederom testen en de 532 hebben we nog niet gezien en ook niet verwacht nog. We bewegen nu zijwaarts, tot zo. 

15:15

De Aex index noteert nu op 527.92, een verlies van 0.25 punten of 0.05%. De Amerikaanse futures duiden op een licht hogere opening voor Wall Street. Beleggers wachten op de notulen van de FOMC vergadering. De markt wilt vooral meer duidelijkheid over de vraag of de Amerikaanse centrale bank de rente volgende maand inderdaad zal verhogen. De Fed fund futures schatten die kans op 100 procent, maar daar kan verandering in komen wanneer de politieke problemen rondom Trump weer oplaaien.

Op macro-economisch vlak is er aandacht voor cijfers over de huizenmarkt in de Verenigde Staten en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse overheid. De markt verwacht een daling van de Amerikaanse olievoorraden met ruim 2 miljoen vaten. Dat zou wel eens tegen kunnen vallen en dan kunnen we de 50 Dollar weer testen voor de Brent olie. Wij zijn overigens positief voor de oliefondsen. 

De Aex kan nu een stapje terug doen en op 0900-5151666 zitten wij inmiddels al short met de FTI. Op 525 hebben we steun, maar voorlopig ligt het laagste punt op 527 punten. De euro noteert net iets onder de 1.12, maar kan nog iets druk op Europa geven. Het vreemde is dat de Dollar zo zwak blijft, ondanks de renteverhoging. We zijn zo weer bij U terug. 

18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 527.87, een verlies van 0.30 punten of 0.06%. De Europese beurzen bewogen rond de slotstanden van een dag eerder. In Amsterdam maakte uitzender Randstad wel een aardige uitglijder na een afwaardering door Credit Suisse. De financiële markten hebben de risico's van automatisering voor uitzendorganisaties nog niet nauwkeurig ingeprijsd, beweren ze. Wij vinden het aandeel nog steeds echter koopwaardig, want de toekomst ziet er goed uit voor het fonds. Ook biotechnoloog Curetis kreeg een tik, terwijl ingenieursbureau Arcadis juist een uitblinker was. 

ArcelorMittal is volgens berichten dichter bij afronding van een deal met Steel Authority of India Limited. Bij de middelgrote fondsen sprong Arcadis ruim 6 procent omhoog. Beleggers reageerden op een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux. De olievoorraden vielen enorm mee, maar zorgen nog niet voor een stijging van de olieprijs. De Aex eindigde rond het laagste punt van de dag en we kunnen dus morgen, als we gewoon open zijn op Hemelvaartsdag, wat steun gaan testen. Wij zijn dan ook morgen gewoon weer bij U terug om 09.00 uur, fijne avond. 
Wilt u al onze optie en future ideeen iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? waar u maar wilt? dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via Email en Sms, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De handelaren die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future en Optie signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen.

INDICES     VALUTA
stijgers STIJGERS
Arcadis 16.12 6.12%
Aperam 43.99 2.16%
BESI 47.58 2.04%
Corbion 26.83 1.80%
dalers DALERS
Randstad 52.07 -3.77%
Galapagos 74.35 -2.36%
Gemalto 53.33 -1.17%
SBM Offshore 14.44 -0.89%
Streaming koersen: AEX, AMX, AScX
Beleg ook bij Binck en ontvang tijdelijk €500 voordeel!
Beleggen zonder transactiekosten en zonder servicekosten!
Elke maand voorschotdividend van 7%*
Beleggers ontvangen elke maand een voorschotdividend van 7%* op jaarbasis. Met de keuze dit te laten uitkeren of, voor extra vermogensgroei, te laten herbeleggen in dit fonds. Kiest u voor herbeleggen is dit zelfs 7,3%. Meer »
Een Box 3 investering in film
Investeer nú in de nieuwe film van de makers van Michiel de Ruyter! Aflossing obligatie 121% na 3 jaar, winst-uitkering 33,33% na 5 jaar plus aantrekkelijke extra's. Meer »
spaarrente HOOGSTE RENTE
Spaarrekening   Max. Informatie
Knab positief 0.65 %
Knab positief 0.55 %
a.s.r. bank positief 0.55 %
Argenta positief 0.50 %
MoneYou positief 0.50 %
Vergelijk alle spaarrekeningen »
BEURSGORILLA NIEUWSBRIEF
Altijd op de hoogte zijn? Selecteer dan nu welke
gratis nieuwsbrieven u wilt ontvangen en meld u aan!
BeursGorilla Daily
BeursGorilla Week Bulletin
BeursGorilla Weekagenda
BeursGorilla Koopadviezen
Naam
E-mail