Beursgorilla dagcommentaar

Het dagcommentaar geeft u gedurende de handelsdag inzicht in de gebeurtenissen op de beurs en wordt dagelijks aangeboden rond de klok van 9.30 uur. Gedurende de dag houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en geven u duiding bij de gebeurtenissen. Het dagcommentaar wordt u aangeboden in samenwerking met Beursfoon.

AEX duikt wederom onder de 500 punten. Woensdag RTLZ Seminar

Laatste update: 18-12-2018 15:30

Goedemiddag, de AEX staat op 496.65 en dat is een verlies van 0.66% en ook de andere beurzen in Europa veren iets op, na de dieptepunten van 10.30 uur.

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 495.99 een verlies 0.79% en ook de andere beurzen in Europa openen wederom lager na forse verliezen op Wall Street. De Dow verloor 2.11% en de Nasdaq sloot 2.27% lager. Vandaag begint de Fed aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, die woensdag wordt afgesloten met het rentebesluit. Hoewel het in de verwachting ligt dat de centrale bank woensdag de kortetermijnrente zal verhogen, zal de nadruk liggen op de vooruitzichten van de Fed voor volgende jaar.

Bezorgdheid over de vertragende groei van de wereldeconomie en een verzwakkende Chinese economie heeft de afgelopen weken op het sentiment gedrukt en er is de zorg dat de beleidsvergadering van de Fed. Hiernaast is er onzekerheid rondom de Chinese economie en de Brexit.

De Aziatische beurzen staan ook lager, de Nikkei verliest 1.82% en de Hang Seng staat nu 0.96% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1346. De AEX heeft nu weerstand op 498 en steun op 494 en 488. De AEX staat nu weer ruim onder de 500 en dat is dus weer negatief en verdere druk mag vandaag verwacht worden, wat opvalt, is dat de DAX maar 0.10% lager staat, we zijn even alert met short posities en puts.

Woensdag avond om 20.30 uur houden wij bij RTLZ een groot online seminar met daarin welke aandelen zijn de kanshebbers voor 2019. In deze uitzending wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar 2019. Welke kansen en risico’s volgend jaar ziet John Beijer en daarnaast zal hij ook toelichten waar de risico’s zich in de markt bevinden.

Dit Webinar wordt gepresenteerd door Janneke Willemse, beurscommentator RTL Z. Meldt u hieraan en kijk woensdag online mee!

10:00

13:00

Goedemiddag, de AEX staat op 496.30 en dat is een min van 0.76%, we zijn rond 10.30 uur even laag geweest op 493 en veren nu op. De Duitse DAX staat zelfs alweer 0.4% hoger. De S&P Future trekken aan, geholpen door de meevallende kwartaalcijfers die softwaregigant Oracle maandagavond publiceerde. Wall Street zal dus iets gaan herstellen, in aanloop van de zeer belangrijke FED meeting die vandaag en morgen op de agenda staat.

Beleggers maken zich zorgen maken over de handelsoorlog tussen de VS en China. De vrees voor een harde Brexit en een mogelijke recessie drukte het sentiment eveneens. De AEX heeft nu steun op 493 en weerstand op 498 en daar kijken we voor een daytrade even naar een AEX put. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

15:30

Goedemiddag, de AEX staat op 496.65 en dat is een verlies van 0.66% en ook de andere beurzen in Europa veren iets op, na de dieptepunten van 10.30 uur. Voor Wall Street wordt een hogere start verwacht na meevallende kwartaalcijfers die ICT bedrijf Oracle. We zien Wall Street nu 1% hoger openen met de Dow. De grote vraag is, in hoeverre de Fed zijn verwachting voor het aantal renteverhogingen in 2019 terugschroeft. Dat zal belangrijk zijn, of er nog een flink herstel gaat komen, of dat we echt lager het jaar uitgaan is ons idee.

Tussen Kerst en oud en nieuw zullen de volumes fors lager zijn en dat geeft meestal forse uitslagen. Veel mensen nemen vrij. De Olieprijs staat wederom onder druk, de brent olie future staat rond de 58.50 dollar per vat. De AEX heeft steun op 493 en nu weerstand op 498 en daar lopen we voorzichtig een en daar kan evt weer wat druk verwacht worden. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

AEX

Wilt u al onze optie en future ideeen iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? waar u maar wilt? dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via Email en Sms, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De handelaren die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future en Optie signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen.