Beursgorilla dagcommentaar

Het dagcommentaar geeft u gedurende de handelsdag inzicht in de gebeurtenissen op de beurs en wordt dagelijks aangeboden rond de klok van 9.30 uur. Gedurende de dag houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en geven u duiding bij de gebeurtenissen. Het dagcommentaar wordt u aangeboden in samenwerking met Beursfoon.

AEX blijft gevangen in trading range 528 -532

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 534.09, een winst van 1.45 punten of 0.27%. De beurs in Amsterdam wist in de middaghandel het verlies van eerder...

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 532.10, een verlies van 0.10% en ook de andere beurzen in Europa gaan rustig van start. Wall Street sloot hoger, de Dow won 0.66% en de Nasdaq sloot 0.11% lager. Gisteren benadrukte de voorzitter van de St. Louis Fed, James Bullard juist dat het zo'n vaart vermoedelijk niet zal lopen met het aantal renteverhogingen.

In Azië noteerden de beurzen vrijdag in het groen. De Nikkei sluit 0.72% hoger en de Hang Seng staat 0.98% hoger. De euro/dollar noteerde vrijdagochtend vroeg op 1,2303. De AEX heeft steun op 528 en weerstand op 532. En we bewegen nu al meer dan 5 dagen in deze trading range, het is wachten op een uitbraak. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

10:00

11:55

De Aex index noteert nu op 531.79, een verlies van 0.85 punten of 0.16%. De meeste Europese beurzen doen opnieuw een stapje terug. Beleggers verwerken de laatste inflatiegegevens uit de eurozone en kijken uit naar het beleidsrapport van de Amerikaanse Federal Reserve. Op het Damrak kwamen onder meer biotechnologiebedrijf Galapagos en bouwer Heijmans met cijfers. Bij de hoofdfondsen daalt Galapagos 2 procent. Het bedrijf wist afgelopen jaar, ondanks een sterk oplopend operationeel verlies, zijn financiële situatie te verbeteren en had eind 2017 ruim 1,2 miljard euro in kas. Dat is te danken aan een kapitaalverhoging. Mogelijk ook een mooi instapmoment dus. 

In de MidKap toont bouwer BAM wat herstel na het koersverlies van zo'n 10 procent in de afgelopen twee handelsdagen. Wij waren en zijn dan ook positief op het aandeel. Concurrent Heijmans dikt bij de kleinere bedrijven 2 procent aan. De bouwer sloot 2017 af met winst, na dieprode cijfers een jaar eerder. De omzet in Nederland, waar Heijmans tegenwoordig uitsluitend actief is, nam toe. De Aex kan nog steeds de steun op 528 testen denken wij en we blijven dus gevangen in de huidige tradingrange. We zijn zo weer bij U terug. 

15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 533.90, een winst van 1.26 punten of 0.24%. De Amerikaanse futures wijzen op een hogere opening voor Wall Street van circa een half procent. De vraag is of deze ommezwaai in het sentiment ook duurzaam is. Op macro-economisch vlak is het rustig. Daarom zullen beleggers vooral letten op een reeks aan Fed-sprekers. Eerder deze week zorgden de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve nog voor onrust, omdat de markt daaruit dacht af te kunnen lezen dat de Amerikaanse rente dit jaar mogelijk vier keer omhoog kan.

Gisteren was er ook al onrust bij de ECB over het opkoopprogramma dat in september gaat eindigen, maar dat gaf weinig druk op de koersen. We hebben onze calls op Ahold alweer gesloten, want we verwachten nog wat druk op de handel en in verband met het weekend. We zijn zo weer bij U terug. 

18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 534.09, een winst van 1.45 punten of 0.27%. De beurs in Amsterdam wist in de middaghandel het verlies van eerder op de dag om te buigen in een bescheiden winst. Ook de meeste andere beurzen in Europa veerden wat op van de eerdere koersdalingen. Op het Damrak kwamen onder meer biotechnologiebedrijf Galapagos en bouwer Heijmans met cijfers. De prestaties van detacheerder Brunel, die de omzet en winst vorig jaar zag dalen, vielen ook niet in goede aarde. Toch zijn wij ook positief op dat fonds. 

In Zürich won Swiss Re 2 procent. De Zwitserse herverzekeraar zag de winst vorig jaar afnemen, maar presteerde beter dan verwacht. Het bedrijf kijkt verder naar een mogelijke samenwerking met de Japanse technologiegigant Softbank. Wij zien nog wel kansen en mogelijkheden en hebben bovendien een koopsignaal voor de Aex in de grafieken. Dus weer op naar hogere koersen. Bij een dip stappen we ook in de calls op de index. 

Wij hebben al wat acties gedaan, zoals U hier kunt zien en wilt u ook meedoen voor minder dan 2 euro per dag?!? Klik dan hier om U nog aan te melden voor de 2 jaars aanbieding! We wensen U een fijn weekend. 

AEX

Wilt u al onze optie en future ideeen iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? waar u maar wilt? dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via Email en Sms, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De handelaren die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future en Optie signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen.