Beursgorilla dagcommentaar

Het dagcommentaar geeft u gedurende de handelsdag inzicht in de gebeurtenissen op de beurs en wordt dagelijks aangeboden rond de klok van 9.30 uur. Gedurende de dag houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en geven u duiding bij de gebeurtenissen. Het dagcommentaar wordt u aangeboden in samenwerking met Beursfoon.

AEX beweging geeft mooie handelskansen

Laatste update: 25-05-2018 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 562.77, een winst van 1.15 punten of 0.20%. De Europese beurzen konden de winsten uit de ochtend niet vasthouden en...

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 565.10, een winst van 0.62% en ook de andere beurzen in Europa gaan rustig van start, nu de verliezen op Wall Street meevielen. De Dow verloor 0.30% en de Nasdaq sloot 0.02% lager.

Het sentiment verslechterde nadat de Trump bekendmaakte een brief te hebben gestuurd aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un waarin hij de geplande ontmoeting tussen beiden afblies. De Aziatische beurzen staan verdeeld, de Nikkei staat 0.06% hoger en de Hang Seng verliest 0.45%. De euro/dollar noteerde op 1,1709.

De AEX heeft weerstand op 565 en 568 en steun op 563 en 558 en in deze zone willen wij weer calls gaan kopen. Wij sluiten het niet uit, dat deze zone nog een keer getest kan worden. Kortom er zijn mooie kansen om te traden vandaag. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

10:00

12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 564.80, een winst van 3.18 punten of 0.57%. De Europese beurzen veren op na de verliezen van een dag eerder. De geopolitieke spanningen nemen iets af nadat Noord-Korea liet weten nog altijd bereid te zijn tot een ontmoeting met de Verenigde Staten. Het afblazen van de top tussen beide landen door president Donald Trump zorgde gisteren voor onrust op de beurzen. Voor de Aex betekende dit een test van de steun op 565 en we hebben nog steun op 562-563 en een belangrijke steun op de 558 punten. De dip geeft weer koopkansen. 

De hoofdindex in Milaan wint slechts 0,1 procent door koersdruk in de financiële sector. Het vooruitzicht van een eurosceptische regering in het land leidde deze week tot een kapitaaluitstroom bij de Italiaanse banken. Banco BPM zakte 2,6 procent en Mediobanca verloor 2,1 procent. De Aex test nu weer de 565 punten en we willen dus long op 562-563 punten en mochten we de 568 aantikken, kijken we naar een FTI short en ook put posities voor de korte termijn. We zijn zo weer bij U terug. 

15:15

De Aex index noteert nu op 561.14, een verlies van 0.48 punten of 0.09%. Wall Street maakt zich op voor een vermoedelijk lagere opening. De futures voor de S&P 500 dalen voor de openingsbel met 0,2 procent. De futures bewogen op en neer en wezen eerder nog op een hogere opening. Handelsvolumes kunnen lager dan gebruikelijk zijn, voorafgaand aan een lang weekend. Komende maandag is Wall Street gesloten vanwege Memorial Day. Er lijkt wat meer kalmte te zijn dan de afgelopen dagen met betrekking tot geopolitieke zorgen omtrent Noord-Korea. In reactie heeft Kim laten weten bereid te zijn om Trump alsnog te ontmoeten, waarmee de situatie voorlopig niet verder is geëscaleerd.

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell houdt vandaag wel een toespraak, waar naar wordt uitgekeken. De Aex is verder gezakt naar de 561 punten en we moeten dus kijken of Wall Street daar nog verandering in kan brengen. We moeten nu waken voor de 558 punten en houden de vingers aan de knoppen. Zolang we boven de 558 kunnen sluiten, verwachten we nog hogere koersen, anders moeten we zelfs even short. We zijn zo weer bij U terug.  

18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 562.77, een winst van 1.15 punten of 0.20%. De Europese beurzen konden de winsten uit de ochtend niet vasthouden en halverwege de middag stonden de belangrijkste beurzen dan ook overwegend lager. We zagen op het einde wel weer herstel. Beleggers houden de situatie rond Noord-Korea nog altijd in de gaten nadat de Amerikaanse president Donald Trump de top tussen de Verenigde Staten en het Aziatische land afblies. Toch sorteert dat in de VS dus voor weinig effect en daar bewegen de beurzen vrij vlak voor het lange weekend. Met de Aex hebben en houden we dus nog voldoende steun op 558 punten met dit slot boven de 562 punten.

De hoofdindex in Milaan leverde 1,5 procent in door koersdruk in de financiële sector. Het vooruitzicht van een eurosceptische regering in het land leidde deze week tot een kapitaaluitstroom bij de Italiaanse banken. Banco BPM zakte 6,7 procent en Mediobanca verloor 3,2 procent. De Aex heeft deze week netjes de top van januari op 572 punten getest. Hierna volgde er een ronde van gezonde winstnemingen en wij denken nu dat deze dip mooie kansen geeft voor de langere termijn. We zien Shell de afgelopen dagen stevig dalen na de mooie opmars en daar liggen nu kansen, alsmede in ING en voor de langere termijn in PostNL die een overnamekandidaat is. We wensen U een fijn weekend. 

AEX

Wilt u al onze optie en future ideeen iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? waar u maar wilt? dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via Email en Sms, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De handelaren die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future en Optie signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen.