Beursgorilla dagcommentaar

Het dagcommentaar geeft u gedurende de handelsdag inzicht in de gebeurtenissen op de beurs en wordt dagelijks aangeboden rond de klok van 9.30 uur. Gedurende de dag houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en geven u duiding bij de gebeurtenissen. Het dagcommentaar wordt u aangeboden in samenwerking met Beursfoon.

AEX even in herstel, vanaf weerstand zone weer puts kopen?

Laatste update: 14-08-2018 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 561.48, een winst van 0.29 punten of 0.05%. De AEX-index op de beurs in Amsterdam sloot nog net in de plus, nadat we rond...

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 564.71, een winst van 0.63 en ook de andere beurzen in Europa gaan iets hoger open na winsten op Wall Street. De Dow verloor 0.50% en de Nasdaq sloot 0.25% lager. De markten koersten gisteren in eerste instantie licht hoger, waarbij de technologiesector het voortouw nam, waarna de aanhoudende onrust in Turkije opnieuw de overhand kreeg en we daar lager sloten, maar de verliezen bleven beperkt.

De Aziatische beurzen noteerden verdeeld, de Nikkei wint 2.28% en de Hang Seng sluit 0.74% lager. De euro/dollar noteerde op 1,1395. De Brentolie kostte 0.3% meer op 72,81 dollar per vat. De AEX heeft vandaag steun op 563 en weerstand op 565 en zodra we even op 568 staan, kijken wij naar de puts AEX sep 560. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

10:00

12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 563.29, een winst van 2.10 punten of 0.37%. De Europese aandelenbeurzen tonen wat herstel na de recente verliesbeurten. Beleggers schuiven de zorgen over de Turkse lira even aan de kant, nadat de munt wat opkrabbelt na de forse waardedalingen van de afgelopen tijd. Op het Damrak kwamen detacheerder Brunel en technologiegroep TKH met cijfers. Volgens TKH werd in de eerste jaarhelft een sterke groei gerealiseerd. Ook verwacht het bedrijf dat de winst in 2018 beduidend hoger zal uitvallen dan vorig jaar. Wij hebben echter nog geen koopsignaal op het fonds. 

Beursintermediair Flow Traders kampte met een adviesverlaging door Morgan Stanley en staat onderaan met een min van bijna 4 procent. Grootste stijger bij de hoofdfondsen is levensmiddelenconcern Unilever met een plus van 1 procent. KBC Securities verhoogde het advies voor ING, dus daar komen mogelijk weer instapkansen. De Aex kan nu weer opveren naar 565-566 zo lijkt het, want we hoeven de gap met 561.19 met gisteren niet te dichten. We willen dan ook voor een kort ritje puts kopen rond die toppen voor toch een test van het slot van gisteren, tot zo. 

15:15

De Aex index noteert nu op 562.84, een winst van 1.65 punten of 0.29%. De Amerikaanse futures noteren hoger. Futures op de toonaangevende S&P 500 index staan circa 0,4 procent in het groen. Daarmee herstellen de Amerikaanse aandelenmarkten van de verliezen een dag eerder, aangezet door de vrees dat de Turkse valuta-crisis kan overslaan naar andere delen van de wereld, waardoor de risicobereidheid in de markt sterk afnam. De markt haalt voorbeurs ook steun uit positieve macrodata. Uit cijfers van de NIFB bleek dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in juli is gestegen.

Home Depot noteert in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger. De Amerikaanse doe-het-zelf-keten rapporteerde voorbeurs over het tweede kwartaal een nettowinst van 3,51 miljard dollar, ofwel 3,05 dollar per aandeel, op een omzet van 30,5 miljard dollar. Dat was beter dan zowel de keten zelf als analisten hadden voorzien. Home Depot verhoogde dan ook de verwachtingen voor heel dit jaar. Onderliggend dus goed, maar als we de 565-566 weer testen, stappen we nog steeds in de puts en een FTI short, tot zo. 

18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 561.48, een winst van 0.29 punten of 0.05%. De AEX-index op de beurs in Amsterdam sloot nog net in de plus, nadat we rond 16 uur de gap met de 561.19 van gisteren geheel konden dichten. De andere Europese aandelenbeurzen gingen zelfs licht omlaag. Beleggers schoven de zorgen over de Turkse lira eerder op de dag nog wat aan de kant, nadat de munt iets opkrabbelde na de forse waardedalingen van de afgelopen tijd. Later verslechterde het sentiment toch weer wat, terwijl de VS het redelijk deed en doet. De hoofdindex in Istanbul ging 0,6 procent omhoog na de forse koersval. Het koersherstel viel in de loop van de dag wel behoorlijk terug, toen duidelijk werd dat de waarde van de Turkse munt stabiliseerde en niet verder omhoog ging.

In Amsterdam zag ING, dat in de afgelopen handelsdagen onder druk stond door de zorgen over de blootstelling aan Turkije, een eerdere koerswinst verdampen. Het aandeel van de bank daalde 0,3 procent. Bij de kleinere bedrijven zakte Brunel 7 procent. Volgens analisten was de winstverwachting van de detacheerder voor dit jaar wat sober. We kijken dus nog naar puts, want kunnen nog een kleine dalingsgolf verwachten. We wensen U een fijne avond. 

AEX

Wilt u al onze optie en future ideeen iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? waar u maar wilt? dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via Email en Sms, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De handelaren die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future en Optie signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen.