Beursgorilla dagcommentaar

Het dagcommentaar geeft u gedurende de handelsdag inzicht in de gebeurtenissen op de beurs en wordt dagelijks aangeboden rond de klok van 9.30 uur. Gedurende de dag houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en geven u duiding bij de gebeurtenissen. Het dagcommentaar wordt u aangeboden in samenwerking met Beursfoon.

AEX mag een stapje terug maken! Komt u vrijdag ook?

Laatste update: 19-02-2019 14:30

Goedemiddag, de AEX staat op 536.24 en dat is een min van 0.63% en ook de andere beurzen in Europa vallen iets verder terug richting de opening van Wall Street. De handelsbesprekingen tussen de VS en China domineren nog steeds het sentiment.

09:15

Goedemorgen, de AEX staat op 538.86, een verlies van 0.12% en ook de andere beurzen in Europa gaan rustig van start. Wall Street hield maandag nog de deuren gesloten vanwege de viering van Presidents Day. Wereldwijd domineerde het optimisme over de handelsbesprekingen tussen de VS en China. De impulsen uit de VS ontbraken en dat zorgt voor een rustige start. We kijken uit naar de ZEW index om 11 uur.

Daarnaast zei een beleidsmaker van de ECB, François Villeroy de Galhau, dat de volgende stap op het gebied van rente in de eurozone zal afhangen van de macro-economische data. De meest recente rapporten over de eurozone wijzen op een economische neergang. Handelaren verwachten daarom een wat lossere monetaire politiek, in plaats van een strakkere.

De Aziatische beurzen staan verdeeld, de Nikkei staat 0.13% hoger en de Hang Seng verliest 0.57%. De euro/dollar noteerde op 1,1297. De AEX heeft steun op 538 en weerstand op 543. Heeft u vrijdag iets te doen? Vrijdag houden we op Beursplein 5 een seminar waarin John Beijer zijn visie gaat geven voor de AEX en de verwachting voor de komende 6 maanden. Tevens krijgt u een rondleiding op de beursvloer. We starten om 09.00 uur. Wilt u komen, u bent van harte welkom, u moet zijn wel even aanmelden. Stuur ons even een email op info@beursfoon.nl en wij zorgen voor een persoonlijke uitnodiging!

10:00

14:30

Goedemiddag, de AEX staat op 536.24 en dat is een min van 0.63% en ook de andere beurzen in Europa vallen iets verder terug richting de opening van Wall Street. De handelsbesprekingen tussen de VS en China domineren nog steeds het sentiment. De euro/dollar werd verhandeld op 1,1295 en de Brent Olie Future staat 0.2% lager op 66.14 dollar.

Voor Wall Street wordt een lagere start verwacht, de S&P Future staat 8 punten lager en de Nasdaq Future staat 20 punten in de min. De AEX staat nu onder de 538 en dat is negatief en er is nu ruimte naar 535, zolang we onder de 538 staan. Bij een terugval naar de zone 532 a 528 kopen we weer nieuwe calls op de AEX. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

AEX

Wilt u al onze optie en future ideeen iedere werkdag direct en live bij u bezorgd hebben? waar u maar wilt? dat kan bij ons via Future alert, u krijgt dan dagelijks via Email en Sms, of per fax, een Future journaal met daarin al onze handelssignalen en realtime koersen, wordt nu lid en behaal hetzelfde rendement als onze handelaren.

De handelaren die deze pagina van commentaar voorzien, doen dit op persoonlijke titel, de Future en Optie signalen op deze pagina lopen dan ook niet altijd synchroon met de handelsportefeuille van onze info-lijnen.