TomTom verlaagt omzetverwachting TomTom verlaagt omzetverwachting Consumenten geven meer uit Consumenten geven meer uit Inloggen
Registreren
20 oktober, 2017


De kwestie: John Beijer
John beijer 52x65
John Beijer is sinds 1996 werkzaam als beursanalist bij Beursfoon. John Beijer is sinds 1994 actief op beurs.
8-12-2011

De kwestie: "Om de crisis te bestrijden moet de ECB geld lenen aan het IMF"

Met de kwestie van deze maand zijn wij het roerend eens. Men probeert nu in de Eurozone op allerlei creatieve manieren een enorm noodfonds te creeëren, zodat de speculanten hun pijlen niet van land tot land zullen richten. Wij zijn van mening dat de politiek niet daadkrachtig genoeg heeft ingegrepen de afgelopen maanden en dat daardoor we dieper en dieper in het moeras zijn weggegleden. We zitten nu duidelijk in een negatieve spiraal waarin ook de consument inmiddels zijn hand op de knip gaat houden. Je hoeft in de avond de TV maar aan te zetten, of de krant open te slaan en de koppen economische crisis, recessie etc. etc. komen je al tegemoet. Het is dan ook niet meer dan normaal dat de consument nu iets langer gaat nadenken voordat deze zijn dure euro gaat besteden.

Wouter Bos werd voor commissie de Wit verhoord en deed een aantal goede uitspraken over de bankencrisis in 2008. Hij gaf aan dat men toen een dusdanig grote buffer heeft gecreeërd die per saldo veel groter was dan eigenlijk nodig, dat de financiele markten gelijk wisten waar men aan toe was en dat men zag dat het geen zin had om die bankensector verder onderuit te halen, want de buffers waren te groot.

In de Eurozone kunnen de diverse leiders het iedere keer maar niet eens worden en krijgen we iedere keer een klein doekje voor het bloeden. Hierdoor zien we dat als Griekenland bijvoorbeeld gered is, de pijlen direct op Italië gericht worden. Als Italië aan de beurs is geweest, gaat men door naar bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Zo blijft de onrust in de markt en dat hebben we nu juist niet nodig.

Omdat een hoop landen buiten de Eurozone momenteel twijfelen over het voortbestaan van de euro, zullen toonaangevende landen zoals China, Brazilië en Rusland niet staan te trappelen om geld rechtstreeks in het noodfonds te steken. Echter, als het IMF erbij wordt betrokken, dan zal de uitstraling wat meer wereldwijd worden en breder en zullen toonaangevende landen wel willen meedoen, is onze visie. Wij vinden het dus een goed idee dat we, via een omweg weliswaar,het noodfonds het liefst moeten verviervoudigen.

Tevens willen wij er wel op wijzen dat dit echt de laatste stuiptrekkingen zijn van het financiële systeem, mocht dit misgaan. In 2000 begon de dot.com crisis en vielen telecombedrijven bijna om, maar werden gered door de financiëlemarkten door onder andere extra aandelenemissies. In 2008 begon het financiele systeem zelf te wankelen en werden de banken gered door de overheden. Nu in 2011 zitten er een hoop overheden zelf zonder geld en moeten er gestructureerde steunpakketten komen van bijvoorbeeld het IMF, maar als dat soort instanties over twee jaar zelf aan de beurt zijn, zouden er mensen van Mars moeten komen om ons te helpen en dat gaat uiteraard niet gebeuren. Dus het is tijd om de broekriem fors aan te halen en dat iedereen de schouders eronder zet en dan zal 2012 een mooi beleggingsjaar worden.Het BeursGorillapanel over: "Om de crisis te bestrijden moet de ECB geld lenen aan het IMF"
 
Martine Hafkamp
Om de crisis te bestrijden moet de ECB geld lenen aan het IMF Martine Hafkamp is algemeen directeur en eigenaar van Fintessa Vermogensbeheer. Gezond verstand en onafhankelijkheid worden vertaald in een heldere visie en weloverwogen beleggingsbeslissingen
lees meer >>
Wim Zwanenburg
Om de crisis te bestrijden moet de ECB geld lenen aan het IMF Wim Zwanenburg is beleggingsstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.
lees meer >>
Cees Smit
Om de crisis te bestrijden moet de ECB geld lenen aan het IMF Cees Smit is de algemeen directeur van Todays Beheer/Brokers. Smit is sinds 1986 werkzaam in de effectenhandel
lees meer >>

rss-feed
 


Gratis nieuwsbrief ontvangen? klik hier

INDICES     VALUTA
stijgers STIJGERS
ArcelorMitta 25.37 2.84%
Air France-K 13.06 1.36%
Galapagos 85.64 1.35%
OCI 20.09 1.23%
dalers DALERS
Akzo Nobel 76.59 -1.98%
Unilever Cer 48.24 -1.96%
TomTom 9.14 -1.92%
Sligro 38.95 -1.64%
Streaming koersen: AEX, AMX, AScX
Beleg ook bij Binck en ontvang €200 transactietegoed!
NIEUW Box 3 filminvestering! Beperkte deelname dus wees snel!
Beleg ook bij DEGIRO
Wereldwijd beleggen tegen ongekend lage tarieven. Meer »
FitVermogen Fondsbeleggen
Beleggen zonder transactiekosten en zonder servicekosten! Met prijswinnende fondsen van NN. Makkelijk en flexibel. Meer »
spaarrente HOOGSTE RENTE
Spaarrekening   Max. Informatie
Knab positief 0.50 %
Anadolubank positief 0.50 %
Knab positief 0.45 %
MoneYou positief 0.45 %
MoneYou positief 0.45 %
Vergelijk alle spaarrekeningen »
BEURSGORILLA NIEUWSBRIEF
Altijd op de hoogte zijn? Selecteer dan nu welke
gratis nieuwsbrieven u wilt ontvangen en meld u aan!
BeursGorilla Daily
BeursGorilla Week Bulletin
BeursGorilla Weekagenda
BeursGorilla Koopadviezen
Naam
E-mail