U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street licht lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zakten woensdagavond wat weg en sloten uiteindelijk licht lager. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent lager op 3.435,56 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,4 procent inleverde op 28.210,82 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent op 11.484,69 punten.  

"De stemming op Wall Street was aanvankelijk licht optimistisch, ondanks dat er nog steeds geen deal is tussen de Democraten en Republikeinen over een steunpakket", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden wees op uitspraken van Larry Kudlow, economisch adviseur van president Donald Trump, dat de gesprekken vanochtend bemoedigend waren.

"Beleggers stappen in de eerste instantie de markt weer in, ondanks dat het onwaarschijnlijk lijkt dat er op korte termijn iets wordt bereikt rond een steunpakket", aldus Madden. Later zakten de Amerikaanse beurzen toch wat weg in navolging van de Europese aandelenmarkten. 

"Het feit dat Amerikaanse beleidsmakers nog geen deal hebben gesloten speelde een rol in het negatieve sentiment", aldus de marktvorser van CMC Markets.  
 
Of een steunpakket nog voor de verkiezingen kan worden goedgekeurd, blijft de vraag. Verwacht wordt dat een deal zwaar onder vuur zal komen van de Republikeinse meerderheid in de Senaat.

"We kunnen van alles horen over progressie bij de gesprekken, maar sommige senatoren hebben al gezegd dat ze geen enkel pakket gaan steunen", zei Seema Shah van Principal Global Investors. Zij ziet geen deal in het verschiet voor de verkiezingen.

Het risico van een betwiste verkiezingsuitslag wordt op dit moment juist door de markt onderschat, denkt Shah. Beleggers adviseert ze het verkiezingsrumoer te negeren. "Kijk de andere kant op: vergeet de ruis en handel op de fundamentals."

Intussen is het aantal besmettingen met het coronavirus in de VS weer aan het stijgen, sinds drie dagen en mogelijk al meer dan twee weken. Dit betekent mogelijk weer strengere lockdown-maatregelen van lokale autoriteiten. "We lijken in een zeer fragiele periode voor de markten te zitten, waarbij men balanceert tussen hoe het virus zich ontwikkelt en de naderende verkiezingen", zei Altaf Kassam van State Street. "Al het gesteggel rond de onderhandelingen over een steunpakket helpt ook niet. Het is meer ruis dan signaal en de markten worden er door heen en weer geslingerd."

Het beige book van de Federal Reserve liet woensdagavond zien dat de Amerikaanse economie in een bescheiden tempo doorgroeit. De Federal Reserve merkte op dat vooral de maakindustrie, de banksector en woningbouw sneller groeiden dan andere sectoren. Het Beige Book meldde een positieve groei van de consumentenbestedingen, met een kleine stijging binnen de toerismesector. Verder stegen de prijzen voor voedsel, auto's en huishoudelijke apparaten significant.     

Een november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag 4 procent, ofwel 1,67 dollar, lager op 40,03 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Analist Lukman Otunuga van FXTM wees op data van het Amerikaanse Energy Information Administration, die een beperkte daling van de olievoorraden lieten zien afgelopen week. Hoewel de cijfers volgens Otunuga relevant zijn, gaat de aandacht op de oliemarkt momenteel vooral uit naar de stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de impact daarvan op de energievraag.

De euro/dollar noteerde op 1,1870. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1825 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
Beleggers nemen ook de nieuwe kwartaalcijfers van bedrijven door, om te bezien hoe zij de economische terugval doorstaan.

Aandelen Netflix daalden krap zeven procent, nadat het bedrijf meldde dat de groei van abonnees in het derde kwartaal sterk is vertraagd, vooral in Noord-Amerika. Dit bevestigt de groeiende concurrentie van uitdagers, die hun eigen streamingdiensten aan het opzetten zijn. Ook was er door de coronacrisis groei naar voren gehaald in de voorgaande kwartalen, toen mensen opeens aan huis gekluisterd waren en vertier zochten bij Netflix-series.

Snap sloot bijna dertig procent hoger, op berichtgeving dat het aantal gebruikers tot bijna een kwart miljard is gestegen. Daarbij zijn adverteerders weer geld gaan uitgeven op het platform Snapchat, en hebben ze hun budgetten in sommige gevallen vergroot, volgens Snap, terwijl beleggers vreesden dat het coronavirus de advertentie-inkomsten onder druk heeft gezet.

De resultaten van Texas Instruments vielen mee. De omzet steeg en de winst was hoger dan verwacht. Ook de vooruitzichten voor het vierde kwartaal vielen mee. Het aandeel verloor desondanks drie procent.

Abbott Laboratories verraste met een omzetgroei van 10 procent, vooral dankzij de divisie Diagnostiek, waar de omzet met 38 procent steeg. Het farmaciebedrijf zag de nettowinst bovendien ook sterk stijgen van 960 miljoen dollar naar 1.232 miljoen dollar. Abbott besloot de winstverwachting voor heel 2020 opwaarts bij te stellen. Het aandeel verloor circa twee procent.

Verizon boekte minder omzet, maar wist de kasstroom wel op te voeren. De winst per aandeel daalde van 1,25 naar 1,05 dollar, vooral door een belastingpost. Net als Abbott besloot ook Verizon om de verwachtingen voor 2020 naar boven bij te stellen. Het aandeel leverde krap een procent in.

Disney bekritiseert de strenge richtlijnen van Californië voor de heropening van pretparken, die pogingen om Disneyland weer open te krijgen aanzienlijk compliceren. Het befaamde pretpark is al zeven maanden dicht. Het aandeel Disney steeg met ruim een procent.

Woensdag nabeurs volgen onder meer Tesla en Whirlpool nog met cijfers.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News
IEX25-24h 613,54 0,00 0,00%
AEX 611,67 +4,28 +0,70%
US30^ 29.959,27 0,00 0,00%
Nasd100^ 12.277,57 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs.

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 29-11
  Verenigd Koninkrijk
  Consumentenvertrouwen Verenigd Koninkrijk - Nov 2020
 2. 29-11
  Duitsland
  Consumentenvertrouwen Duitsland - Dec 2020
 3. 30-11
  Belgie
  Werkgelegenheid België - Q3/2020
 4. 30-11
  Belgie
  Consumentenuitgave België - Q3/2020
 5. 30-11
  Belgie
  Investeringen ondernemingen België - Q3/2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl