U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street kijkt voorzichtig omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,2 procent hoger.
 
De beurzen weifelen over de kans op een nieuw stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid en over de gezondheid van grote Amerikaanse bedrijven als graadmeter voor de economie.

Dinsdag steeg de S&P500 al met 0,5 procent, op optimisme dat het Congres een akkoord zou bereiken over een steunpakket voor Amerikaanse bedrijven en huishoudens die zijn getroffen door de coronaviruspandemie.

Onderhandelaars van het Witte Huis en de Democraten in het Huis van Afgevaardigden zeiden dat ze hun gesprekken vootzetten, ondanks de deadline die leidsvrouw Nancy Pelosi van de Democraten op dinsdag had gezet. Pelosi hintte op vooruitgang na een gesprek met minister Steven Mnuchin van financien.

Of het pakket nog voor de verkiezingen kan worden goedgekeurd, blijft de vraag. Verwacht wordt dat een deal zwaar onder vuur zal komen van de Republikeinse meerderheid in de Senaat.

"We kunnen van alles horen van Pelosi en Mnuchin over progressie bij de gesprekken, maar sommige senatoren hebben al gezegd dat ze geen enkel pakket gaan steunen", zei Seema Shah van Principal Global Investors. Zij ziet geen deal in het verschiet voor de verkiezingen.

Het risico van een betwiste verkiezingsuitslag wordt op dit moment juist door de markt onderschat, denkt Shah. Beleggers adviseert ze het verkiezingsrumoer te negeren. "Kijk de andere kant op: vergeet de ruis, handel op de fundamentals."

Intussen is het aantal besmettingen met het coronavirus in de VS weer aan het stijgen, sinds drie dagen en mogelijk al meer dan twee weken. Dit betekent mogelijk weer hardere lockdown-maatregelen van lokale autoriteiten. " We lijken in een zeer fragiele periode voor de markten te zitten, waarbij men balanceert tussen hoe het virus zich ontwikkelt en de naderende verkiezingen", zei Altaf Kassam van State Street. "Al het gesteggel rond de stimuleringsdeal helpt ook niet. Het is meer ruis dan signaal en de markten worden er door heen en weer geslingerd."

De wekelijkse olievoorraden en het beige book van de Federal Reserve over de huidige stand van de Amerikaanse economie worden later woensdag gepubliceerd.

De olieprijs daalde. Een december-future West Texas Intermediate daalde 1,3 procent tot 41,14 dollar, terwijl een december-future Brent 1,3 procent goedkoper werd op 42,60 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1862. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1825 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
Beleggers nemen ook de nieuwe kwartaalcijfers van bedrijven door, om te bezien hoe zij de economische terugval doorstaan.

Aandelen Netflix daalden meer dan 6 procent in de handel voorbeurs, nadat het bedrijf meldde dat de groei van abonnees in het derde kwartaal sterk is vertraagd, vooral in Noord-Amerika. Dit bevestigt de groeiende concurrentie van uitdagers, die hun eigen streamingdiensten aan het opzetten zijn. Ook was er door de coronacrisis groei naar voren gehaald in de voorgaande kwartalen, toen mensen opeens aan huis gekluisterd waren en vertier zochten bij Netflix-series.

Snap lijkt juist veel hoger te gaan openen, op berichtgeving dat het aantal gebruikers tot bijna een kwart miljard is gestegen. Daarbij zijn adverteerders weer geld gaan uitgeven op het platform Snapchat, en hebben ze hun budgetten in sommige gevallen vergroot, volgens Snap, terwijl beleggers vreesden dat het coronavirus de advertentie-inkomsten onder druk heeft gezet. Het aandeel opent mogelijk 22 procent hoger.

De resultaten van Texas Instruments vielen mee. De omzet steeg en de winst was hoger dan verwacht. Ook de vooruitzichten voor het vierde kwartaal vielen mee. Het aandeel opent vermoedelijk 0,4 procent lager.

Abbott Laboratories verraste met een omzetgroei van 10 procent, vooral dankzij de divisie Diagnostiek, waar de omzet met 38 procent steeg. Het farmaciebedrijf zag de nettowinst bovendien ook sterk stijgen van 960 miljoen dollar naar 1.232 miljoen dollar. Abbott besloot de winstverwachting voor heel 2020 opwaarts bij te stellen. Het aandeel bewoog weinig.

Verizon boekte minder omzet, maar wist de kasstroom wel op te voeren. De winst per aandeel daalde van 1,25 naar 1,05 dollar, vooral door een belastingpost. Net als Abbott besloot ook Verizon om de verwachtingen voor 2020 naar boven bij te stellen. Het aandeel lijkt iets hoger te openen.

Disney bekritiseert de strenge richtlijnen van Californië voor de heropening van pretparken, die pogingen om Disneyland weer open te krijgen aanzienlijk compliceren. Het befaamde pretpark is al zeven maanden dicht.

Woensdag nabeurs volgen Tesla, Chipotle, Mexican Grill en Whirlpool nog met cijfers.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News

Vandaag in het nieuws

 1. Beursupdate: AEX op Wall Street

  22:11, ABMfn
 2. Wall Street lager gesloten

  22:11, ABMfn
 3. Facebook betaalt mogelijk 1 miljard dollar voor startup Kustomer

  21:00, ABMfn
 4. Olieprijs lager gesloten

  20:50, ABMfn
IEX25-24h 604,56 -8,98 -1,46%
AEX 606,02 -5,65 -0,92%
US30^ 29.673,63 -285,64 -0,95%
Nasd100^ 12.283,20 +5,63 +0,05%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs.

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 30-11
  Belgie
  Werkgelegenheid België - Q3/2020
 2. 30-11
  Belgie
  Consumentenuitgave België - Q3/2020
 3. 30-11
  Belgie
  Investeringen ondernemingen België - Q3/2020
 4. 30-11
  Belgie
  Investeringen woongebouwen België - Q3/2020
 5. 30-11
  Belgie
  Overheidsinvesteringen België - Q3/2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl