U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten stonden dinsdag hoger, nadat er beweging leek te komen in de onderhandelingen over een nieuwe ronden van steungelden van de overheid tussen de regering van Donald Trump en de Democraten in het Huis van Afgevaardigden.

Het nieuws dat het Amerikaanse ministerie van justitie een rechtszaak begint tegen Google, om mededingingsovertredingen, nam de markt op zonder een spier te vertrekken.

De S&P500-index steeg 1,1 procent tot 3.464 punten. 
De Dow Jones-index stond 0,9 procent hoger op 28.464 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 1,1 procent omhoog.

Voorzitter Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden zei dat er begonnen is met het opstellen van een wet, hoewel er nog oneffenheden zijn die gladgestreken moeten worden. Ze wachtte nog op een telefoongesprek met minister van financien Steven Mnuchin.

De deadline van dinsdag werd opgerekt door Pelosi, die zei dat de wet voor het einde van de week gereed zou moeten zijn om voor de verkiezingen op 3 november te kunnen worden goedgekeurd.

Maandag daalden de aandelenbeurzen nog, toen de hoop op een stimuleringspakket vervloog, maar maandagavond meldden medewerkers van Pelosi dat gesprekken doorgaan. Trump wil inmiddels het pakket opschalen tot 1,8 biljoen dollar maar Republikeinse senatoren liggen nog dwars, omdat ze niet zoveel overheidsgeld willen uitgeven.

Volgens Boris Schlossberg van BK Asset Management blijven de voouitzichten op een eechte deal miniem.  

Op macro-economisch vlak was het rustig in de VS. Voor de openingsbel verschenen data over de woningbouw en bouwvergunningen in de maand september. 

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS steeg vorige maand met 1,9 procent op maandbasis tot 1,415 miljoen stuks. Op jaarbasis steeg het cijfer met 11,1 procent. Het aantal afgegeven woningbouwvergunningen steeg met 5,2 procent tot 1,553 miljoen stuks. Op jaarbasis ging het om een stijging van 8,1 procent.
 
De euro/dollar noteerde dinsdagmiddag op 1,1830. Olie werd 1,7 procent duurder op 41,62 dollar op de New York Meecantile Exchange.

Bedrijfsnieuws

Procter & Gamble, Lockheed en Philip Morris gaven vanmiddag cijfers vrij en verhoogden hun outlook na een positief kwartaal.

P&G zag de winst in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar met 20 procent toenemen en de omzet met 9 procent en overtrof bovendien de verwachtingen van de markt. Het aandeel steeg 0,6 procent.

Ook sigarettenfabrikant Philip Morris presteerde beter dan verwacht qua winst, en verhoogde zijn verwachtingen voor het jaar, maar de verkoopvolumes in het derde kwartaal daalden. Het aandeel verloor 5 procent.

Defensiespecialist Lockheed behaalde een hogere winst en omzet en zag de orderportefeuille eind derde kwartaal tot een recordhoogte oplopen. Het aandeel noteerde desondanks 2 procent lager.

ManpowerGroup had in het derde kwartaal nog wel last van de coronacrisis maar ondanks een omzetdaling bleef er onder de streep een bescheiden winst over en overtrof het uitzendconcern de eigen verwachtingen. Het aandeel stond 2 procent hoger.

Intel verkoopt zijn divisie voor geheugenchips aan het Zuid-Koreaanse SK Hynix. Dit bevestigde de Amerikaanse chipproducent dinsdagmiddag nadat de Wall Street Journal de desinvestering maandagavond op basis van ingewijden al aankondigde. SK Hynix betaalt 9 miljard dollar, aldus Intel. Het aandeel daalde 1,5 procent.  

IBM heeft in het derde kwartaal van dit jaar conform de verwachting gepresteerd, waarbij met name de omzet uit clouddiensten een overtuigende stijging liet zien. Het concern gaf maandagavond laat geen outlook. Het aandeel verloor 6 procent.

PPG Industries verraste ook niet met de resultaten die maandag nabeurs verschenen. De verfspecialist had begin oktober al verwachtingen uitgesproken. In het vierde kwartaal verwacht PPG "normale seizoenstrends". Het bedrijf rekent op een aangepaste winst van 1,50 tot 1,57 dollar per aandeel. Het aandeel steeg 0,6 procent. Woensdag volgt AkzoNobel met cijfers. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News

Vandaag in het nieuws

 1. Nederlandse industrie trekt flink aan

  09:00, ABMfn
 2. Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel ABN AMRO

  08:59, ABMfn
 3. ExxonMobil gaat weer meer investeren

  08:56, ABMfn
 4. Fugro plaatst nieuwe aandelen op 2,12 euro

  08:39, ABMfn
IEX25-24h 609,48 +4,68 +0,77%
AEX 609,44 +3,42 +0,56%
US30^ 29.868,70 +195,07 +0,66%
Nasd100^ 12.377,91 +94,71 +0,77%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs.

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 01-12
  Duitsland
  Inkopersindex Duitsland - Manufacturing PMI
 2. 01-12
  Japan
  Industriële bestellingen Japan Manufacturing PMI
 3. 01-12
  Frankrijk
  Industriële bestellingen Frankrijk Manufacturing PMI
 4. 01-12
  Duitsland
  Werkgelegenheid Duitsland
 5. 01-12
  Duitsland
  Werkloosheid Duitsland
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl