U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street maakt zich op voor hogere start

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel tot 0,8 procent in het groen en technologiebeurs Nasdaq lijkt 1 procent hoger van start te gaan.  

Beleggers kijken naar de kans op een nieuw stimuleringspakket in de VS en het economische herstel in China.

Vorige week persten Amerikaanse aandelen er een winstje uit, na een week met aanhoudend hoge aantallen coronabesmettingen, onzekerheid rond de presidentsverkiezingen en touwtrekken over een nieuw steunpakket voor de door het virus getroffen Amerikanen.

De kans op een nieuwe stimuleringsronde voor 3 november is door de markt grotendeels afgeschreven. Toch blijven beleggers de gesprekken tussen leiders in het Huis van Afgevaardigden en het Witte Huis volgen.

Voorzitter Nancy Pelosi zei dat er tot dinsdag een deal kan worden gemaakt. Als die datum passeert zonder deal, neemt de kans toe dat de gesprekken over een biljoenenpakket aan steunmaatregelen tijdelijk stokken.

De Chinese economische groei was in het derde kwartaal 4,9 procent, waarmee China weer op de koers van voor de coronavirus-uitbraak ligt qua groei. Een werkloosheidscijfer daalde met 5,4 procent in september. Ook de consumptie- en productiecijfers uit China zijn nog erg sterk, volgens Altaf Kassam van State Street.

Intussen zijn de zorgen over een betwiste verkiezingsuitslag in de VS aan het afnemen. Maar de markten vergisten zich vier jaar geleden ook, merkte Kassam op.

Beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN AMRO denkt dat Donald Trump inmiddels zijn eigen glazen heeft ingegooid, door eerst corona te krijgen en vervolgens de onderhandelingen over een nieuw steunpakket stop te zetten.

Dit nam veel onzekerheid weg over een betwiste verkiezingsoverwinning van Joe Biden, concludeerde Wessels, terwijl de kansen toenemen dat de Democraten naast het presidentschap ook het Congres in handen krijgen.

Biden zal vermoedelijk voor meer regulering zorgen, en dat kan volgens Wessels negatief uitpakken voor de financiële sector en de technologiebedrijven.

Ondanks dat Biden dus op een overwinning lijkt af te steven "kan er nog van alles gebeuren", volgens Wessels, die daarom vooralsnog "licht terughoudend op aandelen" blijft.

Bedrijfsresultaten komen deze week van Netflix, Tesla en AT&T. Halliburton publiceerde op maandag cijfers, net als PPG en IBM vanavond nabeurs zullen doen.
 
"Het zal allemaal gaan om de verwachtingen en die zijn tot nu toe beter dan verwacht", aldus Andrew Cole van Pictet in Londen.

Een cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt van NAHB volgt na opening van de beurs.

Olie werd goedkoper. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 40,92 dollar, terwijl een future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 42,72 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1783. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1715 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Het aandeel ConocoPhillips steeg 2 procent op het plan om rivaal Concho Resources te kopen voor 9,7 miljard dollar, geheel in aandelen te voldoen. Er wordt veel gesproken over fusies in de energiesector. Concho steeg 2,6 procent.

Boeing steeg 0,8 procent. American Airlines gaat in december weer vliegen met de 737 MAX, als dat mag van toezichthouders. Het toestel van Boeing staat na twee ongelukken door technische mankementen al lange tijd aan de grond.
 
Autofabrikanten hebben een nieuwe uitdaging in hun race om meer elektrische auto's te verkopen: brandende batterijen zorgen ervoor dat auto's moeten worden teruggeroepen. Meer dan 77.000 Chevy Bolts van General Motors zouden met dit probleem kampen.

Het aandeel Halliburton stond 2 procent hoger in de handel voorbeurs, nadat de dienstverlener aan de olieindustrie een meevallend kwartaalresultaat rapporteerde bij een licht tegenvallende omzet.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag verdeeld. De S&P 500 eindigde een fractie in het groen op 3.483,81 punten en de Dow Jones index steeg 0,4 procent op 28.606,31 punten. De Nasdaq eindigde 0,4 procent in het rood op 11.671,56 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News
IEX25-24h 613,54 0,00 0,00%
AEX 611,67 +4,28 +0,70%
US30^ 29.959,27 0,00 0,00%
Nasd100^ 12.277,57 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs.

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 29-11
  Verenigd Koninkrijk
  Consumentenvertrouwen Verenigd Koninkrijk - Nov 2020
 2. 29-11
  Duitsland
  Consumentenvertrouwen Duitsland - Dec 2020
 3. 30-11
  Belgie
  Werkgelegenheid België - Q3/2020
 4. 30-11
  Belgie
  Consumentenuitgave België - Q3/2020
 5. 30-11
  Belgie
  Investeringen ondernemingen België - Q3/2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl