U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Weinig beweging op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag dicht bij huis gebleven. De S&P 500 sloot fractioneel in de min op 3.372,85 punten. De Dow Jones index won 0,1 procent op 27.931,02 punten. De Nasdaq eindigde 0,2 procent in het rood op een slot van 11.019,30 punten.

"De markt is deze week nogal stoïcijns geweest", zei marktanalist Jane Foley van Rabobank. "Het is augustus, dus het kan zijn dat we tot september moeten wachten om een overtuigende richting te vinden. "Er is nogal wat slecht nieuws", voegde zij toe, daarmee onder meer verwijzend naar de patstelling in Washington over een nieuw steunpakket. De Senaat ging donderdag met zomerreces en keert pas in september terug. Voor die tijd zal er waarschijnlijk geen stimuleringspakket worden afgesproken en dat zal het opwaarts potentieel voor de markten mogelijk beperken, denken marktkenners.

Na sterke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt op donderdag, werd vrijdag bekend dat de detailhandelsverkopen in de VS in juli op maandbasis met 1,2 procent zijn gestegen, terwijl werd gerekend op een toename van 2,3 procent. 
 
De industriële productie in de VS steeg ook in juli. De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven steeg met 3,0 procent. Dit was beter dan verwacht.

Verder steeg het consumentenvertrouwen in de VS tussen eind juli en medio augustus beperkt, bleek uit voorlopige data van de Universiteit van Michigan.

Volgens David Donabedian, chief investment officer bij CIBC Private Wealth Management, vlakt het Amerikaanse consumentenvertrouwen af omdat nieuwe stimuleringsmaatregelen op zich laten wachten.

Inkomenssteun van de overheid is volgens de marktkenner cruciaal gebleken en wanneer dit niet wordt voortgezet, zal dit zeker nadelig zijn voor de economie en de aandelenmarkten.

Beleggers keken ook de politieke ontwikkelingen tussen de Verenigde Staten en China. Een voor zaterdag gepland virtueel handelsoverleg is tot nader order uitgesteld, meldde persbureau Reuters vrijdagavond.

De twee kemphanen zouden elkaar dit weekend na maanden weer spreken over de Fase 1 handelsdeal, in de hoop daarmee de recent opgelopen spanningen weg te nemen. Er is nog geen nieuwe datum geprikt, aldus Reuters.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1837. 

De olieprijs is vrijdag gedaald. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 0,5 procent goedkoper op 42,01 dollar. Op weekbasis was sprake van een stijging van bijna 2 procent.

Bedrijfsnieuws

Applied Materials sloot 3,9 procent hoger, nadat de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde. Ook de outlook over het lopende kwartaal was beter dan verwacht.

Apple en Google hebben Fortnite uit hun app-winkels verwijderd. Er is een conflict over de kosten die zij ontwikkelaars in rekening brengen om hun spelletjes te distribueren. Apple eindigde 0,1 procent lager, terwijl Alphabet 0,8 procent daalde.

Tesla steeg vrijdag 1,8 procent tot een nieuw record voor het aandeel op bijna 1.651 dollar.

Cisco verloor 0,5 procent. De aanbieder van onder meer netwerkoplossingen verloor donderdag al zo'n 1,5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Voor het lopende kwartaal was de afgegeven outlook ook niet best.

CureVac, dat werkt aan een coronavaccin, beleefde vrijdag zijn beursdebuut in New York en steeg vanaf de IPO prijs van 16 dollar liefst 249 procent tot bijna 56 dollar. Fintechbedrijf Duck Creek, vrijdag ook beursdebutant, won meer dan 48 procent op de openingskoers en sloot op 40 dollar.

Aandelen van de Chinese videostreamingdienst iQiyi verloren vrijdag bij hoge volumes ruim 11 procent aan waarde nadat bekend werd dat een aantal overnames en investeringen door het bedrijf door de US Securities and Exchange Commission onder de loep worden genomen. 

McKesson werd 4,2 procent meer waard nadat bekend werd dat de leverancier van logistiek en diensten in de farmaceutische en gezondheidszorgsector een coronavaccin zal distribueren in de VS wanneer dit beschikbaar is.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE

Vandaag in het nieuws

 1. AEX start handelsweek fors in het groen

  08:01, ABMfn
 2. Veolia komt met verbeterd bod op Suez

  07:53, ABMfn
 3. Kiadis in zee met Amerikaanse bloedbank

  07:30, ABMfn
 4. ArcelorMittal overweegt fusie Amerikaanse activiteiten - media

  07:21, ABMfn
AEX 540,91 0,00 0,00%
AMX 785,05 0,00 0,00%
US30^ 27.385,76 +207,15 +0,76%
Nasd100^ 11.218,76 +68,57 +0,61%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 28-09
  Nederland
  Ondernemersvertrouwen Nederland - Sep 2020
 2. 29-09
  Belgie
  Consumptieprijsindex België - Sep 2020
 3. 29-09
  Belgie
  Inflatie België - Sep 2020
 4. 29-09
  Verenigd Koninkrijk
  Consumentenvertrouwen Verenigd Koninkrijk - Sep 2020
 5. 29-09
  Verenigde Staten
  Vastgoed Verenigde Staten - S&P/Case-Shiller Home Prices - Jul 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl