U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street blijft dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen blijven vrijdag dicht bij huis. De S&P 500 stijgt 0,1 procent met nog een paar uur handel te gaan. De Dow Jones index wint ook 0,1 procent. De Nasdaq levert juist 0,1 procent in.

"De markt is deze week nogal stoïcijns geweest", zei marktanalist Jane Foley van Rabobank. "Het is augustus, dus het kan zijn dat we tot september moeten wachten om een overtuigende richting te vinden. "Er is nogal wat slecht nieuws", voegde zij toe, daarmee onder meer verwijzend naar de patstelling in Washington over een nieuw steunpakket. De Senaat ging donderdag met zomerreces en keert pas in september terug. Voor die tijd zal er dus geen stimuleringspakket worden afgesproken en dat zal het opwaarts potentieel voor de markten mogelijk beperken, denken marktkenners.

Na sterke cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt op donderdag, werd vrijdag bekend dat de detailhandelsverkopen in de VS in juli op maandbasis met 1,2 procent zijn gestegen, terwijl werd gerekend op een toename van 2,3 procent. 
 
De industriële productie steeg ook in juli. De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven steeg met 3,0 procent. Dit was beter dan verwacht.

Verder steeg het consumentenvertrouwen in de VS tussen eind juli en medio augustus beperkt, bleek uit voorlopige data van de Universiteit van Michigan.

Volgens David Donabedian, chief investment officer bij CIBC Private Wealth Management, vlakt het Amerikaanse consumentenvertrouwen af omdat nieuwe stimuleringsmaatregelen op zich laten wachten.

Inkomenssteun van de overheid is volgens de marktkenner cruciaal gebleken en wanneer dit niet wordt voortgezet, zal dit zeker nadelig zijn voor de economie en de aandelenmarkten.

Beleggers kijken vrijdag ook vooruit naar de politieke ontwikkelingen tussen de Verenigde Staten en China. Dit weekend treffen de kemphanen elkaar voor het eerst in tijden weer, middels een videoverbinding. De vraag is of deze ontmoeting de kou een beetje uit de lucht zal halen, of juist voor een verdere escalatie zal zorgen.

De euro/dollar noteert vrijdagavond op 1,1845. Een vat WTI-olie wordt tot 0,5 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Applied Materials noteert 3,7 procent hoger, nadat de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde. Ook de outlook over het lopende kwartaal was beter dan verwacht.

Apple en Google hebben Fortnite uit hun app-winkels verwijderd. Er is een conflict over de kosten die zij ontwikkelaars in rekening brengen om hun spelletjes te distribueren. Apple gaat 0,2 procent lager, terwijl Alphabet 0, procent daalt.

Cisco daalt 0,6 procent. De aanbieder van onder meer netwerkoplossingen verloor donderdag al zo'n 1,5 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Voor het lopende kwartaal was de afgegeven outlook een tegenvaller.

CureVac, dat werkt aan een coronavaccin, beleeft vrijdag zijn beursdebuut in New York en stijgt vanaf de IPO prijs van 16 dollar liefst 207 procent tot ruim 49 dollar. Fintechbedrijf Duck Creek, vrijdag ook beursdebutant, wint 49 procent op de openingskoers en noteert op ruim 40 dollar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE

Vandaag in het nieuws

 1. Chinese industrie boekt dubbelcijferige winstgroei

  07:11, ABMfn
 2. Europese beurzen openen flink hoger

  06:59, ABMfn
 3. Bijna 33 miljoen coronabesmettingen

  06:51, ABMfn
 4. Meer vertrouwen voor Nederlandse producent

  06:46, ABMfn
AEX 540,91 0,00 0,00%
AMX 785,05 0,00 0,00%
US30^ 27.178,61 0,00 0,00%
Nasd100^ 11.150,19 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 28-09
  Nederland
  Ondernemersvertrouwen Nederland - Sep 2020
 2. 29-09
  Belgie
  Consumptieprijsindex België - Sep 2020
 3. 29-09
  Belgie
  Inflatie België - Sep 2020
 4. 29-09
  Verenigd Koninkrijk
  Consumentenvertrouwen Verenigd Koninkrijk - Sep 2020
 5. 29-09
  Verenigde Staten
  Vastgoed Verenigde Staten - S&P/Case-Shiller Home Prices - Jul 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl