U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten, vanwege de vrees voor een vertraging van het economisch herstel.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 3.373,39 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 27.896,72 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 11.042,50 punten.

Wall Street haalde donderdag in eerste instantie steun uit arbeidsdata, waaruit bleek dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten voor het eerst sinds medio maart onder de 1 miljoen is uitgekomen. Vorige week bedroeg het aantal nieuwe steunaanvragen 963.000, terwijl economen rekenden op 1,1 miljoen nieuwe aanvragen. Bovendien, de verlengde steunaanvragen kwamen uit op het laagste niveau sinds begin april.

Gedurende het verloop van de dag kreeg de vrees voor een vertraging van het economisch herstel echter de overhand. "De economie heeft een nieuwe fiscale boost nodig", zei econoom Lydia Boussour van Oxford Economics. "Als dat niet lukt, lopen we het risico dat de activiteit vastloopt en de arbeidsmarkt weer stoom verliest", zei zij.

De econoom refereerde daarmee tevens naar de voortdurende impasse in de Verenigde Staten over een nieuwe ronde van Amerikaanse stimuleringsmaatregelen. 

Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen weekeinde vier decreten ondertekende voor een nieuwe ronde van financiële ondersteuning, laat een duurzaam akkoord op zich wachten. Wel is de markt van mening dat zo’n akkoord er uiteindelijk zal komen, omdat geen akkoord te grote schadelijke gevolgen zal hebben.

Daarnaast hingen de aanhoudende spanningen tussen de Verenigde staten en China boven de markt. De twee landen komen zaterdag bijeen om te praten over de naleving van de eerder gesloten handelsdeal.

Op macro-economisch vlak werd donderdag tevens bekend dat de Amerikaanse importprijzen in juli op maandbasis met 0,7 procent zijn gestegen, terwijl de exportprijzen met met 0,8 procent toenamen.

De euro/dollar noteerde op 1,1806. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1847 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1782 op de borden.  

De september-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,0 procent, ofwel 0,43 dollar, lager op 42,24 dollar.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de detailhandelsverkopen van juli en de arbeidskosten in het tweede kwartaal, gevolgd door industriële productiecijfers van juli, het consumentenvertrouwen in augustus en de bedrijfsvoorraden van juni.

Bedrijfsnieuws

Cisco heeft in het afgelopen kwartaal zoals verwacht last gehad van de coronacrisis, en voorziet ook voor het lopende kwartaal een omzetdaling. Voor het huidige kwartaal rekent Cisco op 0,69 tot 0,71 dollarcent per aandeel, als aangepaste winst. Dat is lager dan de 0,75 dollar die de markt had voorzien. Het aandeel verloor circa 11,5 procent.

Facebook, Google en Twitter hebben met federale ambtenaren besproken hoe de socialmediaplatforms de verspreiding van desinformatie in de dagen voor en na de komende presidentsverkiezingen kunnen voorkomen, nadat de Amerikaanse inlichtingendiensten hadden gewaarschuwd voor buitenlandse inmenging. Facebook steeg 0,4 procent, de moedermaatschappij van Google, Alphabet, won 0,8 procent en Twitter noteerde 0,8 procent hoger.

Fannie Mae en Freddie Mac hebben aangekondigd een nieuwe vergoeding in te voeren om zichzelf te beschermen tegen verliezen op geherfinancierde hypotheken, waar ze garant voor staan, wat volgers marktvolgers een signaal is van toekomstige potentiële turbulentie op de huizenmarkt.
Fanny Mae steeg 1,9 procent, terwijl Freddie Mac 1,6 procent won.

De twee grootste verhuurders van retailvastgoed aan JC Penney, Simon Property Group en Brookfield Property Partners, voeren vergevorderde overnamegesprekken met de warenhuisketen. JC Penney won ruim 6,0 procent. 

Lyft heeft in het tweede kwartaal het aantal chauffeurs en omzet dramatisch zien dalen, door de reisbeperkingen die golden vanwege het coronavirus. CEO Logan Green voegde echter toe dat het aantal ritten in juli alweer 78 procent hoger lag dan het dieptepunt in april. Het aandeel daalde bijna 5,0 procent.

Thermo Fisher Scientific ziet af van de overname van Qiagen omdat er te weinig aandelen onder het bod zijn aangemeld. Themo wilde minimaal 66,7 procent van de aandelen in handen krijgen, maar nog niet de helft van aandeelhouders meldde zijn stukken aan. Qiagen kan nu een vergoeding van 95 miljoen dollar tegemoet zien.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News

Vandaag in het nieuws

 1. Amundi meldt groter belang in Signify

  08:19, ABMfn
 2. Softwaretak Volkswagen koopt camerasoftware Hella

  08:06, ABMfn
 3. AEX vermoedelijk licht hoger van start

  07:58, ABMfn
 4. China houdt rem op Amerikaanse importen - media

  07:55, ABMfn
AEX 551,67 0,00 0,00%
AMX 801,25 0,00 0,00%
US30^ 27.644,97 +78,69 +0,29%
Nasd100^ 11.418,96 +50,50 +0,44%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 29-09
  Belgie
  Consumptieprijsindex België - Sep 2020
 2. 29-09
  Belgie
  Inflatie België - Sep 2020
 3. 29-09
  Verenigd Koninkrijk
  Consumentenvertrouwen Verenigd Koninkrijk - Sep 2020
 4. 29-09
  Verenigde Staten
  Vastgoed Verenigde Staten - S&P/Case-Shiller Home Prices - Jul 2020
 5. 29-09
  Japan
  Detailhandel Japan - Aug 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl