U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Futures voorspellen hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen woensdag een hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerde de S&P 500 future 0,7 procent in het groen en stonden de futures voor de Dow Jones index en Nasdaq zelfs nog wat hoger.

De S&P 500 lag dinsdag lang op koers voor een nieuw record, maar moest die poging richting het slot staken. Beleggers wachten op een nieuw economisch steunpakket in de VS vanwege de coronacrisis. Een eenzijdig decreet van Trump om noodsteun voor werklozen te verlengen lijkt een wassen neus.

Senaatsleider Mitch McConnell zei dinsdagavond laat dat de gesprekken nog altijd in een impasse zitten.

"De opmerkingen van Mitch McConnell gisteren impliceren dat er mogelijk geen akkoord  komt voor het zomerreces van het [Amerikaans] Congres", waarschuwt Edward Park, deputy chief investment officer van Brooks Macdonald. "De markten lijken een stimuleringspakket de afgelopen dagen in te prijzen ook al temperen beleidsmakers de verwachtingen." 

En als er geen deal komt, zal de markt snel corrigeren, waarschuwen analisten. 

Maar de meeste marktkenners verwachten wel dat er een nieuw steunpakket komt. CIO Mark Haefele van UBS heeft vertrouwen dat de Democraten en de Republikeinen in de VS op één lijn komen. "Beide kampen willen nog altijd een deal", aldus de beleggingsexperts van de Zwitserse bank. Haefele verwacht witte rook net voor de Democraten op 17 augustus een grote bijeenkomst houden. En die zal de markten verder omhoog zetten, denkt hij. 

Ondertussen lijkt de virusuitbraak in de VS meer onder controle nu er al een aantal dagen op rij minder dan 50.000 nieuwe besmettingen per dag worden gemeld. Daarbij lijken ook sectoren en aandelen die zwaar getroffen zijn door de crisis te herstellen.

Het is een zeer goed teken, volgens Bruce Bittles, chief investment strateeg bij Baird Co, dat de bredere markt weer beter presteert en niet slechts een handjevol aandelen.

Volgens de marktkenner groeit het vertrouwen dat de Amerikaanse economie sneller herstelt dan een paar maanden geleden en dat een tweede coronagolf niet zoveel schade heeft aangericht als eerder gedacht.

Op macro-economisch vlak is er woensdag aandacht voor inflatiedata over de maand juli. Economen rekenen op een stijging van de Amerikaanse consumentenprijzen met 0,8 procent op jaarbasis waar deze in juni nog met 0,6 procent stegen. De kerninflatie stabiliseert vermoedelijk op 1,2 procent op jaarbasis.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 42,27 dollar. Later op de dag verschijnt de wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport.

De euro/dollar noteerde op 1,1773. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1730 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla heeft besloten om zijn aandeel te splitsen. Dit maakte de fabrikant van elektrische auto's dinsdagavond bekend in een document dat het aan beurstoezichthouder SEC stuurde. Elk bestaand aandeel Tesla zal worden gesplitst in 5 nieuwe aandelen. Het besluit tot opsplitsen komt nadat het aandeel in de afgelopen maanden heel hard is opgelopen. In de voorbeurshandel noteerde het aandeel Tesla woensdag 5,9 procent hoger.

De Verenigde Staten hebben voor ruim 1,5 miljard dollar aan coronavaccins besteld bij Moderna. Dit maakte het Amerikaanse biotechbedrijf dinsdagavond bekend. De order betreft 100 miljoen doses van het vaccin dat Moderna aan het ontwikkelen is. Daarnaast heeft Washington een optie bedongen voor nog eens 400 miljoen doses van mRNA-1273. In de voorbeurshandel noteerde het aandeel Moderna woensdag 9,5 procent in de plus.

Plug Power heeft dinsdagavond een uitgifte van nieuwe aandelen aangekondigd. De emissieprijs per aandeel is vastgesteld op 10,25 dollar voor de plaatsingen van bijna 30,7 miljoen gewone aandelen Plug Power op 14 augustus. Partijen die de emissie begeleiden, hebben een zogeheten overtoewijzingsoptie toegekend gekregen voor 4,6 miljoen extra aandelen. In de voorbeurshandel noteerde het aandeel woensdag 7,4 procent lager.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager geëindigd. De S&P 500 sloot 0,8 procent in de min op 3.333,69 punten maar lag eerder nog op koers voor een nieuwe recordstand. De Dow Jones index daalde 0,4 procent op 27.686,91 punten. De Nasdaq eindigde 1,7 procent lager op een slot van 10.782,82 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE

Vandaag in het nieuws

 1. Kiadis in zee met Amerikaanse bloedbank

  07:30, ABMfn
 2. ArcelorMittal overweegt fusie Amerikaanse activiteiten - media

  07:21, ABMfn
 3. Chinese industrie boekt dubbelcijferige winstgroei

  07:11, ABMfn
 4. Europese beurzen openen flink hoger

  06:59, ABMfn
AEX 540,91 0,00 0,00%
AMX 785,05 0,00 0,00%
US30^ 27.178,61 0,00 0,00%
Nasd100^ 11.150,19 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 28-09
  Nederland
  Ondernemersvertrouwen Nederland - Sep 2020
 2. 29-09
  Belgie
  Consumptieprijsindex België - Sep 2020
 3. 29-09
  Belgie
  Inflatie België - Sep 2020
 4. 29-09
  Verenigd Koninkrijk
  Consumentenvertrouwen Verenigd Koninkrijk - Sep 2020
 5. 29-09
  Verenigde Staten
  Vastgoed Verenigde Staten - S&P/Case-Shiller Home Prices - Jul 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl