U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street overtuigend hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten maandag overtuigend hoger. De toonaangevende S&P 500 index noteerde tot 1,4 procent in het groen, terwijl de Dow Jonex-index 2,0 procent won en techbeurs Nasdaq 1,6 procent steeg.

"Beleggers zijn optimistisch gestemd, naar aanleiding van berichtgeving rond Pfizer en BioNTech. Pfizer en BioNTech werken samen aan medicijnen die hopelijk als vaccin kunnen dienen tegen Covid-19. Eerder vandaag kende de Amerikaanse toezichthouder FDA twee van de vier medicijnen van de bedrijven een Fast Track-status toe, waardoor ze sneller worden beoordeeld. "Er is geen garantie dat hier iets uit rolt, maar het is een stap in de goede richting en dat doet het sentiment op de beurs goed", aldus Madden. Pfizer en BioNTech noteerden respectievelijk 4,9 procent en 14,1 procent hoger.

Madden benadrukte wel dat de coronacrisis nog steeds een groot probleem vormt, maar dat beleggers dat vandaag terzijde schuiven vanwege de verwachting dat grote farmaceuten dit probleem zullen oplossen. 

Tegelijk blijft de techrally voortduren, zo zag de marktanalist van CMC Markets. "De Nasdaq 100 laat opnieuw een outperformance zien ten opzichte van de S&P 500 en de tech-index koerst boven het niveau van 11.000 punten. Een record", aldus Madden. 

De teller van het aantal coronabesmettingen staat wereldwijd op bijna 13 miljoen. Krap 570.000 personen zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van het virus. De Amerikaanse staat Florida rapporteerde zondag met meer dan 15.000 nieuwe besmettingen het hoogste aantal nieuwe gevallen voor een staat in één dag sinds het begin van de pandemie. "Beleggers zullen de situatie nauwlettend in de gaten willen houden", aldus Madden. 

Beleggers richten hun vizier op grote Amerikaanse bedrijven die deze week hun resultaten zullen publiceren en daarbij inzicht geven in de impact van de coronapandemie op hun activiteiten. De markt hoopt op basis van de bedrijfscijfers tevens een indruk te krijgen van het tempo van het economisch herstel.

Economen zijn het er over het algemeen over eens dat het in juni afgesloten kwartaal waarschijnlijk de sterkste neergang in activiteit zal laten zien, hoewel de omvang van de schade nog steeds onduidelijk is. De toename van het aantal coronagevallen heeft in de Verenigde Staten tot nieuwe beperkingen van de bewegingsvrijheid geleid, zowel op zakelijk als op sociaal vlak, en dreigt het herstel van de economie te vertragen.

"Er is optimisme over het aanstaande cijferseizoen", zei strateeg Jane Foley van Rabobank. "Mensen hebben het tweede kwartaal afgeschreven, maar ze hebben hoge verwachtingen voor het derde kwartaal. Mogelijk moet de markt de winstverwachtingen verlagen", voegde Foley toe.

Dinsdag trappen de financials af en verder openen onder meer Johnson & Johnson en Netflix deze week de boeken.

De euro/dollar noteerde op 1,1370. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1299 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1298 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Analog Devices voert gesprekken over de overname van concurrent Maxim Integrated Products voor 20 miljard dollar, meldden bronnen bekend met de situatie. Het aandeel Analog daalde 3,8 procent, terwijl Maxim 11,2 procent steeg.

PepsiCo heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald, maar wist de omzet redelijk op peil te houden ondanks de uitdagingen vanwege de coronapandemie. De resultaten waren boven verwachting. Het aandeel steeg 1,8 procent.

MultiPlan gaat fuseren met Churchill Capital, een zogenaamde SPAC, ofwel een acquisitiebedrijf voor speciale doeleinden, in een deal ter waarde van 11 miljard dollar, waaronder de zorgverlener naar de beurs wordt gebracht.

Tesla steeg opnieuw fors met 10,3 procent tot 1.703 dollar. Het aandeel van de elektrische autobouwer zit al een tijd flink in de lift. In de afgelopen tien handelsdagen sloot het aandeel negen dagen hoger af in aanloop naar de cijfers over het tweede kwartaal die volgende week woensdag verschijnen. De waarde van de autobouwer is inmiddels opgelopen tot circa 321 miljard dollar. Daarmee is Tesla het waardevolste automerk ter wereld. Roth Capital trok maandag het verkoopadvies op Tesla in. Het advies werd verhoogd naar Neutraal en het koersdoel ging van 350 naar 750 dollar. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News

Vandaag in het nieuws

 1. Europese beurzen overwegend lager rond middaguur

  12:28, ABMfn
 2. Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel DSM

  11:57, ABMfn
 3. Beursblik: beursexperts blijven somber

  11:56, ABMfn
 4. Beursupdate: DSM afgestraft op vlak Damrak

  11:20, ABMfn
AEX 556,14 -1,59 -0,29%
AMX 773,73 -1,13 -0,15%
US30^ 26.624,66 -40,37 -0,15%
Nasd100^ 11.017,17 -33,06 -0,30%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 04-08
  Nederland
  Rentetermijnstructuur - Jul 2020
 2. 04-08
  Frankrijk
  Autoverkoop Frankrijk - Jul 2020
 3. 04-08
  Koninklijke DSM N.V.
  Halfjaarresultaten 2020
 4. 04-08
  Verenigde Staten
  Fabrieksbestellingen - Jun 2020 Factory Orders
 5. 04-08
  bpost NV/SA
  Resultaten 2e kwartaal 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl