U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Beursupdate: opnieuw flinke winsten in Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdag opnieuw hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 1,1 procent op 552,14 punten. Op maandag en dinsdag steeg de Amsterdamse hoofdgraadmeter ook al aanzienlijk. 

"Beleggers houden zich vast aan het economisch herstel door het opheffen van de lockdowns en de steun van het vele geld van centrale banken en overheden", aldus investment manager Friso Rengers van ING. 

Aandelenkoersen stijgen volgens Rengers wereldwijd door de ongekende stimuleringsmaatregelen van overheden en centrale banken, hoewel het in zijn ogen verre van zeker is dat bedrijven hun opgelopen aandelenwaarderingen de komende tijd zullen waarmaken met hogere groei en winstgevendheid.

"Op de beurs heerst een hosannastemming en wanneer het glas halfleeg is, wordt het telkens gevuld met nieuw geld", aldus Rengers. Momenteel worden politieke onderhandelingen gevoerd over een groot en breed nationaal steunprogramma om de Duitse economie weer aan het groeien te krijgen. 


De economie in Duitsland is flink geraakt door de coronacrisis. Vanochtend bleek dat de Duitse werkloosheid flink opliep. In mei nam het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen ten opzichte van april met 238.000 toe tegen een plus van 372.000 in de voorgaande maand. Economen hadden voor mei gerekend op 210.000 nieuwe werklozen. De werkloosheid steeg hierdoor van 6,8 naar 5,3 procent.

Naast nationale steunpakketten wordt er ook gewerkt aan een steunpakket voor de eurozone.

Dat de stemming positief is komt volgens ING niet alleen door nieuw geld, maar ook door de gedachte dat het na de lockdown alleen maar beter kan worden, omdat de economische bedrijvigheid weer toeneemt. 

Volgens de bank kiezen beleggers er momenteel voor om koers-ondersteunend nieuws zwaarder te laten wegen dan negatief nieuws, zoals de economische krimp, spanningen tussen de VS en China, de hoge en structurele werkloosheid en de rellen en het geweld op straat in Amerika.

De euro/dollar noteerde op 1,1208. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1166 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1174 op de borden. 

De olieprijzen stegen verder met 1,4 procent tot nipt onder de 40 dollar per vat. Rond dit niveau zijn veel producenten weer winstgevend volgens ING.  

In Europa was de blik gericht op de inkopers in de dienstensector. De dienstensector in de eurozone kromp in mei minder hard. De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid meet, steeg van 12,0 in april naar 30,5 in mei. Een voorlopige raming wees op een index van 28,7.

In alle Europese regio's kromp de dienstensector afgelopen maand minder hard. 

In de Verenigde Staten staat verder een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en het ADP-banenrapport, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector, de fabrieksorder en het wekelijkse olievoorradenrapport. 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen won Unibail-Rodamco-Westfield 7,0 procent. Prosus leverde 1,3 procent in en ook IMCD kon met een min van 0,7 procent niet in het groen komen. 

In de AMX steeg Signify met 5,0 procent en Air France-KLM met 6,0 procent. Flow Traders verloor 0,8 procent.

Onder de kleinere aandelen steeg Avantium met 2,7 procent. Avantium kreeg een opdracht van de King Abdullah University of Science and Technology voor de levering van Flowrence-testsystemen voor een bedrag van 3 miljoen euro. Kendrion won zelfs 7,6 procent. ICT Group gaf 1,9 procent prijs. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Euronext
AEX 570,52 +3,14 +0,55%
AMX 762,88 +4,95 +0,65%
US30^ 26.079,04 0,00 0,00%
Nasd100^ 10.835,72 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 13-07
  NSI N.V.
  Halfjaarresultaten 2020
 2. 14-07
  Verenigd Koninkrijk
  BNP Verenigd Koninkrijk - May 2020
 3. 14-07
  Verenigd Koninkrijk
  Handelsbalans Verenigd Koninkrijk - May 2020
 4. 14-07
  Japan
  Rente Japan
 5. 14-07
  Verenigd Koninkrijk
  Industriële Productie Verenigd Koninkrijk - May 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl