U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Wall Street wacht op Trump

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst vrijdag overwegend lager. Met nog een paar uur handel te gaan, noteert de S&P 500 0,6 procent in de min, terwijl de Dow Jones 1,0 procent verliest. De Nasdaq stijgt fractioneel.

Beleggers wachten op een persconferentie van de Amerikaanse president Donald Trump waarin hij naar verwachting in zal gaan op de situatie rond China en Hongkong.

De Verenigde Staten en China liggen op ramkoers nu Beijing een veiligheidswet heeft aangenomen waarmee de autonomie van Hongkong in het geding komt. Nieuwe importsancties zouden beide economieën flink raken op een moment dat ze kampen met de enorme gevolgen van de coronapandemie.

Volgens vermogensbeheerder James Athey van Aberdeen Standard Investments is het mogelijk dat Hongkong niet langer uitgezonderd wordt van importtarieven nu Washington de stadstaat niet meer als onafhankelijk van China ziet.

"Dat zou het bedrijfsklimaat voor Amerikaanse bedrijven die actief zijn in Hongkong drastisch veranderen en is dus een aanzienlijke stap, één die we niet mogen uitsluiten", aldus Athey.

Het is volgens de marktvorser ook mogelijk dat Trump bredere maatregelen neemt tegen China en zelfs de Fase 1 handelsdeal die eerder dit jaar werd ondetekend zal intrekken.

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag bekend dat de persoonlijke inkomens in de Verenigde Staten in april explosief zijn gestegen, met 10,5 procent, terwijl de uitgaven met 13,6 procent daalden. De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als graadmeter voor de inflatie gebruikt, daalde met 0,4 procent in april.

De sterke inkomensstijging is enigszins vertekend doordat veel ontslagen vanwege de Covid-19 uitbraak vielen bij Amerikanen met een laag inkomen. Hierdoor is het gemiddelde automatisch sterk gestegen.

Tevens werd bekend dat de groothandelsvoorraden in de VS in april met 0,4 procent zijn gestegen in vergelijking met een maand eerder. In maart was er juist nog sprake van een daling.

Verder daalde de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago in mei verder terwijl het consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet iets verbeterde.

De euro/dollar noteert vrijdagavond op 1,1092. Olie wordt 0,8 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws
 
Twitter noteert 3,1 procent lager, terwijl Facebook 0,1 procent daalt, na de ondertekening van een decreet door Trump ter regulering van de inhoud op de platformen. 

Costco verliest 0,9 procent. De retailer rapporteerde hogere verkopen over het laatste kwartaal, maar de groei was niet zo sterk als bij concurrenten, die tijdens de pandemie ook open bleven.

Salesforce.com heeft de winstverwachting voor het hele jaar verlaagd, omdat het bedrijf aangaf sommige klanten meer ruimte te geven bij hun betalingen vanwege de noodzaak tot investeringen met het oog op de corona-uitbraak. Het aandeel daalt 5,3 procent.

Cisco Systems neemt maker van beveiligingssoftware ThousandEyes over. Persbureau Bloomberg meldde eerder een overnamesom van bijna 1 miljard dollar. Het aandeel stijgt 0,6 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: NYSE
AEX 570,52 +3,14 +0,55%
AMX 762,88 +4,95 +0,65%
US30^ 26.079,04 0,00 0,00%
Nasd100^ 10.835,72 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 13-07
  NSI N.V.
  Halfjaarresultaten 2020
 2. 14-07
  Verenigd Koninkrijk
  BNP Verenigd Koninkrijk - May 2020
 3. 14-07
  Verenigd Koninkrijk
  Handelsbalans Verenigd Koninkrijk - May 2020
 4. 14-07
  Japan
  Rente Japan
 5. 14-07
  Verenigd Koninkrijk
  Industriële Productie Verenigd Koninkrijk - May 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl