U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Futures wijzen op recordopening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

De Europese beurzen veerden op na berichten dat de Amerikaanse president heeft ingestemd met een eerste handelsovereenkomst met Beijing. Donald Trump zou onder andere akkoord zijn gegaan met het  verlagen van bestaande importheffingen tot wel 50 procent. De nieuwe Amerikaanse heffingen die zondag van kracht zouden gaan, worden tevens gecanceld. China zou onder andere hebben beloofd meer Amerikaanse landbouwproducten te kopen en intellectuele eigendomsrechten beter te beschermen. Hoewel de deal door het Witte Huis nog niet is bevestigd, wordt verwacht dat de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer op zijn minst de contouren van de deal vrijdag zal prijsgeven, zei een persoon bekend met de situatie.

Marktanalist David Madden van CMC Markets wees erop dat het [Amerikaanse] aanbod werd vergezeld door de waarschuwing dat de heffingen opnieuw zullen worden verhoogd als China de gemaakte afspraken schendt.

"De geopolitieke risico's, waarvan wordt gedacht dat ze de wereldwijde economische groei de kop indrukken, lijken ongelofelijk genoeg in de afgelopen 24 uur op grootste wijze bijna opgelost te worden", zei marktanalist Chris rupkey van MUFG. "De vooruitzichten voor 2020 zien er nu beter uit dan de afgelopen maanden het geval was", voegde hij toe.

Daarnaast reageerden markten wereldwijd positief op de uitslag van de Britse parlementsverkiezingen, die donderdag plaatsvonden. De Conservatieve Partij onder leiding van premier Boris Johnson heeft bij deze verkiezingen een overtuigende overwinning geboekt. De Brexitdeal met de Europese Unie kan nu vermoedelijk probleemloos door het parlement worden geloodst.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de detailhandelsverkopen en importprijzen in november, gevolgd door de bedrijfsvoorraden in oktober.

De euro/dollar noteerde op 1,1178. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar ook op 1,1178 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1128 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Cloudsoftwarebedrijf Bill.com noteerde voorbeurs 1,2 procent lager. Het concern beleefde donderdag zijn beursgang. Op een uitgifteprijs van 22 dollar, sloot het aandeel de eerste handelsdag 62 procent hoger af op 35,64 dollar.

Facebook noteerde voorbeurs 0,1 procent lager. The Wall Street Journal meldde dat de Federal Trade Commission stappen overweegt tegen het social mediabedrijf vanwege mededingingsbezwaren.

Oracle daalde voorbeurs 1,8 procent. Het sofwarebedrijf rapporteerde donderdag laat een hogere winst en vrijwel vlakke omzet over het afgelopen kwartaal.

Adobe won 3,0 procent. Hoewel het softwarebedrijf een hogere winst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal, kwamen de resultaten onder de verwachting uit.

Broadcom noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager. De chipmaker beloofde een winstherstel in het lopende boekjaar, na zwakke cijfers over het vierde kwartaal.

McDonald's steeg 0,4 procent. De National Labour Relations Board heeft een federale rechter opgedragen een schikking goed te keuren in een zaak die betrekking heeft op de status van de fasfoodketen als een 'gezamenlijke' werkgever, waardoor het bedrijf wordt beschermd tegen aansprakelijkheid voor de werknemers die bij Amerikaanse franchisenemer van McDonald's werken.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent hoger op 3.168,57 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 28.132,05 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 8.717,32 punten. 

AEX 560,84 -9,11 -1,60%
AMX 807,34 -5,79 -0,71%
US30^ 27.926,87 0,00 0,00%
Nasd100^ 11.163,06 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 17-08
  NV Roularta Media Group
  Halfjaarresultaten 2020
 2. 17-08
  Japan
  BNP Japan - Q2 2020 - The First Preliminary
 3. 17-08
  Japan
  Consumentenuitgave Japan - Q2 2020 - The First Preliminary
 4. 17-08
  Japan
  Overheidsuitgaven Japan - Q2 2020 - The First Preliminary
 5. 18-08
  IMCD N.V.
  Halfjaarresultaten 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl