U bent nog niet ingelogd op Mijn BeursGorilla.

Inloggen

Aanmelden

Weinig beweging op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag verdeeld, in afwachting van een handelsdeal die er mogelijk nooit komt en in reactie op zwakke resultaten van retailconcerns.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde vrijwel vlak op 3.124 punten, de Dow Jones-index daalde 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent. 

Een stapje terug is geen verrassing, zei analist Nick Reece van Merk Investments. "We zagen het sentiment behoorlijk optimistisch worden. Dat was waarschijnlijk een beetje overdreven."

Retailers verloren terrein na lagere omzetverwachtingen van Home Depot en een lagere winstverwachting van Kohl's.

Beleggers bleven wachten op de volgende stap in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel beide partijen de laatste tijd dichter bij een akkoord leken te komen, blijven veel beleggers sceptisch. De Chinese regering versterkte gisteren de onzekerheid na berichten dat Beijing pessimistisch is over het vooruitzicht van een handelsdeal, omdat president Trump de tarieven niet wil terugdraaien, zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

Handelaren keken ook met een schuin oog naar een wetsvoorstel in de Senaat om de protesten in Hongkong te steunen, en wat dit voor gevolgen kan hebben voor de kansen op een deal met China. Als de wet er komt kunnen er sancties volgen tegen schendingen van de autonomie van Hongkong. De meeste aandacht ging uit naar de hoorzittingen in de impeachmentprocedure tegen president Trump.

In economisch nieuws bleek het aantal in aanbouw genomen nieuwe woningen in de VS in oktober met 8 procent te zijn gestegen op jaarbasis. Het aantal afgegeven bouwvergunningen steeg met 14 procent.

Olie noteerde fors lager, na een bericht dat Rusland niet verder wil snijden in de productie. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 3,3 procent in het rood op 55,23 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 60,74 dollar werd betaald, een daling van 2,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1077. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1075 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er eveneens een stand van 1,1075 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Home Depot verloor 5 procent, nadat de doe-het-zelf-keten een teleurstellende omzet boekte. Het concern verlaagde ook de omzetverwachting voor het hele boekjaar.

Kohl's rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 123 miljoen dollar, op een omzet van 4,63 miljard dollar. Het aandeel kelderde met bijna 19 procent, nadat de retailer tevens zijn outlook voor het hele boekjaar verlaagde.

Het aandeel Myovant Sciences werd 115 procent meer waard, nadat bij een laat-stadium-onderzoek  van een behandeling voor vergevorderde prostaatkanker een respons werd behaald van 97 procent.

Tesla introduceert donderdag zijn 'Cyberpunk' pick-up truck. Het aandeel noteerde 2,7 procent hoger. De producent van elektrische auto's gaat daarmee de concurrentie aan met de pick-up-trucks van Ford Motor en General Motors. De rivalen stonden licht lager.

The Medicines Company steeg 19 procent, nadat persbureau Bloomberg meldde dat de Zwitserse farmaceut Novartis een bod overweegt op de fabrikant van cholesterolgeneesmiddelen. 

AEX 560,84 -9,11 -1,60%
AMX 807,34 -5,79 -0,71%
US30^ 27.926,87 0,00 0,00%
Nasd100^ 11.163,06 0,00 0,00%

Stijgers en dalers

Ontdek de beursproducten van Société Générale

Met dagelijks nieuwe uitgiftes, scherpe spreads en een uitstekende service zijn wij uw partner op de beurs. Anticipeer op een stijgende, dalende of stabiele markt met een ruim aanbod producten: Turbo’s, Factors, Warrants en allerlei certificaten

Lees meer

Actueel nieuws

Agenda

 1. 17-08
  NV Roularta Media Group
  Halfjaarresultaten 2020
 2. 17-08
  Japan
  BNP Japan - Q2 2020 - The First Preliminary
 3. 17-08
  Japan
  Consumentenuitgave Japan - Q2 2020 - The First Preliminary
 4. 17-08
  Japan
  Overheidsuitgaven Japan - Q2 2020 - The First Preliminary
 5. 18-08
  IMCD N.V.
  Halfjaarresultaten 2020
 6. Bekijk het volledige overzicht

Populair op BeursGorilla.nl