Alle nieuwsberichten

Flexwerkers ING niet betaald door payroller

15-08-2019 06:52, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - Een aantal inhuurkrachten van ING heeft niet betaald gekregen over de maand juni. Problemen bij payrollbedrijf TCP, dat de betalingen aan flexwerkers regelt, zijn daarvan de oorzaak. Dat bevestigt de bank naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad.

ING wil geen uitspraken doen over de omvang van de betalingsproblemen. Volgens het FD, dat zich baseert op interne correspondentie, zijn facturen van honderden personen niet betaald door geldnood bij TCP. In totaal zou het gaan om miljoenen euro's aan niet-betaalde rekeningen, schrijft de zakenkrant.

"Dit is allereerst een hele vervelende situatie voor de betreffende externe medewerkers en leveranciers", laat de bank nu weten. "ING betreurt dit en werkt daarom hard om hun zo snel mogelijk duidelijkheid te geven." Omdat die gesprekken nog lopen, kan ING "nog geen uitsluitsel geven" over de facturen van juli 2019.

TCP wijt de betalingsachterstand aan het onverwachte vertrek van een kredietverstrekker van de Europese markt. Het payrollbedrijf zoekt naar een oplossing, maar kan niet zeggen wanneer inhuurkrachten bij ING wel worden betaald.

Vandaag in het nieuws