Alle nieuwsberichten

Tech in trek in middaghandel Wall Street

22-07-2019 19:39, Bron: ANP - AFN

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag licht in de plus. Techaandelen deden het nog iets beter. Beleggers moeten het doen zonder groot nieuws en teren nog op de verwachting van een renteverlaging. Verder wordt gekeken naar het handelsfront en naar eventuele ontwikkelingen rondom de spanningen met Iran. Ook opende Halliburton de boeken, maar de echte cijferstroom komt later in de week pas echt op gang.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) een fractie hoger op 27.163 punten. De breder samengestelde S&P 500-index won 0,3 procent tot 2985 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent tot 8200 punten.

Oliedienstverlener Halliburton steeg 6,7 procent. De winst ging op jaarbasis flink omlaag door bijzondere posten, met een wat lagere omzet.

Tesla

Later deze week krijgen beleggers een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voorgeschoteld van bekende namen als Amazon, Facebook, Tesla, Google-moeder Alphabet, Intel en Boeing. Ook zijn er belangrijke macro-economische cijfers, waaronder een eerste schatting over de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal.

Apple ging 1,7 procent omhoog na een positief analistenrapport. De kans dat de technologiegigant volgende week met teleurstellende vooruitzichten komt is volgens Morgan Stanley klein. Ook chipbedrijf Micron profiteerde van een analistenrapport. Goldman Sachs verhoogde zijn beleggingsadvies eveneens voor enkele branchegenoten.

Boeing

Boeing zakte 0,8 procent nadat kredietbeoordelaar Fitch zijn verwachtingen voor de vliegtuigbouwer verlaagde. Fitch zegt daarmee te reageren op de aanhoudende onzekerheid rond het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX.

Verder werd bekend dat kredietbureau Equifax een zaak rondom een grote hack bij het bedrijf schikt met toezichthouder FTC voor 700 miljoen dollar. Bij de hack in 2017 werden zeer gevoelige gegevens buitgemaakt van ruim 140 miljoen mensen. Equifax steeg 0,9 procent.

Olie

Een vat Amerikaanse olie klom 1 procent in prijs tot 56,17 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder op 63,41 dollar per vat. De olieprijzen gingen wat omhoog nadat Iran een onder Britse vlag varende olietanker onderschepte. De Britten willen Iran sancties opleggen en hebben de zaak aangekaart bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

De euro was 1,1216 dollar waard, tegen 1,1217 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen.

Vandaag in het nieuws