Alle nieuwsberichten

Europese beurzen overwegend op winst

10-07-2019 15:49, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag overwegend op winst. Mogelijk zorgde het opgestarte overleg tussen de VS en China voor enig positivisme. Beleggers zijn verder gespitst op de verklaring van voorzitter van de Federal Reserve (Fed) Jerome Powell, later op de dag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Mogelijk geeft hij meer duidelijkheid over een eventuele rentestap later deze maand.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,3 procent hoger op 568,09 punten. De MidKap steeg 1,1 procent tot 794,76 punten. De beurzen in Parijs en Londen wonnen tot 0,5 procent. De hoofdgraadmeter in Frankfurt verloor 0,1 procent.

Staalreus ArcelorMittal was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 2,2 procent. Verder stonden ING en ABN AMRO met plussen van respectievelijk 1,6 en 1,1 procent bij de winnaars. Hier spelen mogelijk oplopende rentes een rol. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van 1,6 procent.

Heineken

Heineken zakte 1,1 procent. Een Britse toezichthouder verdenkt de bierbrouwer ervan regels voor contracten met pubs te hebben geschonden. Uitzender Randstad maakte een eerder verlies goed en stond 0,1 procent hoger. Het aandeel stond eerder onder druk toen de Britse branchegenoot PageGroup met een winstwaarschuwing kwam vanwege moeilijke marktomstandigheden. Dat aandeel zakte dik 15 procent in Londen. De Britse concurrent Hays verloor 6,2 procent. Adecco stond in Zwitserland een fractie hoger.

In de MidKap ging metalenspecialist AMG aan kop met een plus van 4 procent. Financieel dienstverlener Intertrust sloot de rij met een min van 1,1 procent.

Bayer

In Frankfurt steeg Bayer 0,1 procent. De Duitse chemiereus praat volgens persbureau Reuters met het Amerikaanse Elanco Animal Health over een samensmelting van de dierengezondheidsactiviteiten. De dierengezondheidstak van Bayer zou tot 8 miljard euro kunnen opleveren.

De euro was 1,1249 dollar waard, tegen 1,1209 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,9 procent duurder op 59,50 dollar. De prijs van Brentolie klom 2,7 procent tot 65,89 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws