Alle nieuwsberichten

AEX koerst licht hoger

04-07-2019 09:10, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam koerste donderdag licht hoger. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en keken uit naar het belangrijke Amerikaanse banencijfer, dat vrijdag naar buiten komt. De beurzen in New York blijven donderdag dicht vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 573,30 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 808,92 punten. Parijs daalde een fractie en Frankfurt won 0,1 procent. Londen bleef vlak. De hoofdindex in Milaan steeg 0,2 procent. Vooral de Italiaanse banken waren in trek nadat Italië een strafprocedure van Brussel wist te voorkomen door het aanpassen van de begroting.

Sterkste stijger in de AEX was verzekeraar NN Group met een winst van 0,8 procent. Betaalbedrijf Adyen, dat zijn aanbod in Canada uitbreidde, sloot de rij met een verlies van 1,5 procent.

Esperite

Op de lokale markt steeg Curetis bijna 20 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat dochterbedrijf Ares Genetics een belangrijk patent heeft gekregen van het Europees Octrooibureau. RoodMicrotec verloor ruim 2 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie zag de omzet in de eerste jaarhelft dalen.

Esperite won 3,3 procent. Topman Frédéric Amar van het stamcelbedrijf moet een dwangsom betalen aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM), omdat hij niet voldoet aan informatieverzoeken van de toezichthouder. Ook heeft huisaccountant de banden met Esperite verbroken na onenigheid over het niet halen van een deadline omtrent het jaarverslag.

Primark

In Frankfurt won Osram Licht 2,8 procent. De Duitse lichtproducent bevestigde een bindend bod van 35 euro per aandeel te hebben ontvangen van investeerders Bain en Carlyle. AB Foods klom 1 procent in Londen. Het Britse moederbedrijf van modeketen Primark zag de omzet in de eerste negen maanden van zijn boekjaar stijgen.

De euro was 1,1283 dollar waard, tegen 1,1278 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,3 procent tot 56,62 dollar. Brentolie werd 1,2 procent goedkoper op 63,05 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws