Alle nieuwsberichten

Sentiment beurzen Europa positief

03-07-2019 15:43, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Ook elders in Europa gingen graadmeters vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de recente opmars en keken uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport later deze week. Op het Damrak ging Fagron onderuit na de verkoop van aandelen door twee grootaandeelhouders.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,4 procent in de plus op 572,46 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 805,30 punten. Parijs, Londen en Frankfurt stegen 0,7 procent. In New York zijn de aandelenbeurzen een halve dag open. Donderdag is Wall Street gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag.

In de MidKap was Fagron de grote verliezer, met een min van 9 procent. Aandeelhouders Waterland Private Equity en Baltisse hebben de private plaatsing van zo'n 7,2 miljoen aandelen van de toeleverancier aan apotheken afgerond.

Ahold Delhaize

Supermarktbedrijf Ahold Delhaize was koploper in de AEX met een plus van 1,6 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (min 2,5 procent) noteerde ex dividend. Een aandeel Heineken (plus 1,3 procent) was voor het eerst meer dan 100 euro waard.

In Londen verloor het Britse supermarktconcern Sainsbury 0,4 procent na cijfers. De Britse retailer JD Sports liet weten op koers te liggen om de winstverwachtingen te realiseren en klom 2,6 procent.

Bayer

Bayer steeg 1,2 procent in Frankfurt. Een schadevergoeding die het Duitse chemieconcern in de Verenigde Staten moet betalen in een zaak rond onkruidverdelger Roundup, valt naar verwachting lager uit. Volgens een rechter in San Francisco is het bedrag van ruim 80 miljoen dollar voor een man die zegt kanker te hebben gekregen van het middel te hoog.

De financiële markten verwerkten daarnaast het nieuws dat Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waarschijnlijk de opvolger wordt van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB). Ze kan de eerste vrouw worden als hoogste baas bij de ECB.

De euro noteerde op 1,1291 dollar, tegen 1,1301 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 56,87 dollar. Brentolie klom 1,3 procent in prijs tot 63,23 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws