Alle nieuwsberichten

Fagron duikelt op Damrak

03-07-2019 09:09, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs boekte woensdag een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen gingen licht omhoog. Beleggers deden het rustig aan na de recente opmars en keken vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat aan het einde van de week op het programma staat. Op het Damrak ging Fagron onderuit na een private plaatsing van aandelen door twee grootaandeelhouders.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 571,19 punten. De MidKap bleef vlak op 802,74 punten. Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,5 procent. In New York zijn de beurzen een halve dag open. Donderdag is Wall Street gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag.

De markten verwerkten daarnaast het nieuws dat Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waarschijnlijk de opvolger wordt van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB). Ze kan de eerste vrouw worden als hoogste baas bij de ECB.

Fagron

In de MidKap stond Fagron onderaan met een verlies van 9 procent. Aandeelhouders Waterland Private Equity en Baltisse hebben de private plaatsing van zo'n 7,2 miljoen aandelen van de toeleverancier aan apotheken afgerond. Sterkste stijger was vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties met een winst van 1,6 procent.

Ahold Delhaize was koploper in de AEX met een plus van 1,2 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (min 2,4 procent) noteerde ex dividend.

Bayer

Sainsbury daalde 1,1 procent in Londen. Het Britse supermarktconcern heeft een minder kwartaal achter de rug. De verkopen zakten ten opzichte van een jaar eerder. In Frankfurt won Bayer 1,6 procent. Een schadevergoeding die het Duitse chemieconcern in de Verenigde Staten moet betalen in een zaak rond onkruidverdelger Roundup, valt naar verwachting lager uit. Volgens een rechter in San Francisco is het bedrag van ruim 80 miljoen dollar voor een man die zegt kanker te hebben gekregen van het middel te hoog.

De euro was 1,1271 dollar waard, tegen 1,1301 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 56,38 dollar. Brentolie klom 0,1 procent in prijs tot 62,47 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws