Alle nieuwsberichten

Amsterdamse beurs in het rood

15-05-2019 15:57, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen stonden woensdag halverwege de middag lager. Beleggers bleven voorzichtig door het voortslepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, ondanks dat de twee economische grootmachten elkaar weer wat vriendelijker lijken te benaderen. Ook dempten zorgen over de Italiaanse begroting het sentiment. Op het Damrak stond ABN AMRO in de schijnwerpers na publicatie van de kwartaalcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.50 uur 0,4 procent lager op 548,55 punten. De MidKap verloor 1 procent tot 760,80 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs zakten tot 0,7 procent. Londen won 0,3 procent.

De financiële markten verwerkten opmerkingen van vicepremier Matteo Salvini. De voorman van de populistisch-rechtse Lega stelde dat Rome best de Europese begrotingsregels kan overschrijden als dat nodig is om de werkloosheid tegen te gaan.

ABN AMRO

In de AEX-index in Amsterdam maakte ABN AMRO (plus 0,7 procent) een eerder verlies goed. De bank zag de winst in de eerste verslagperiode van het jaar duidelijk dalen. Staalconcern ArcelorMittal was hekkensluiter in de AEX met een verlies van 3 procent na een adviesverlaging door Nord/LB. Supermarktbedrijf Ahold Delhaize profiteerde van een adviesverhoging door Bernstein en voerde de stijgers aan met een winst van 0,9 procent.

In de MidKap stond ingenieursbureau Arcadis onderaan met een min van 3,1 procent. Metalenspecialist AMG (plus 0,7 procent) stond bij de koplopers, geholpen door een koopadvies van Berenberg.

Olie

In Parijs daalde Crédit Agricole 4,4 procent. De Franse bank boekte minder winst in het eerste kwartaal. Renault speelde 4,6 procent kwijt na teleurstellende vooruitzichten van partner Nissan. RWE won 2,5 procent in Frankfurt. Het Duitse energieconcern zag de kwartaalwinst groeien en herhaalde zijn financiële doelen. Concurrent E.ON zakte dik 6 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs.

De euro was 1,1189 dollar waard, tegen 1,1212 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 61,32 dollar. Brentolie zakte 0,3 procent in prijs tot 71,02 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws