Alle nieuwsberichten

Mooie plus voor beurs Amsterdam

18-04-2019 15:56, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag behoorlijk omhoog, geholpen door een stevige koerswinst voor Unilever dankzij goede kwartaalcijfers. Ook de resultaten van Arcadis vielen in goede aarde op het Damrak. De andere Europese beurzen lieten ook overwegend plussen zien. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde halverwege de middaghandel 0,9 procent in de plus op 571,33 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 826,95 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt gingen tot 0,7 procent vooruit. Londen noteerde vlak.

Zwaargewicht Unilever was koploper in de AEX met een winst van meer dan 3 procent. Het levens- en verzorgingsmiddelenconcern heeft in het eerste kwartaal meer verkocht en ook nog eens tegen hogere prijzen. De onderliggende omzetgroei viel hoger uit dan veel analisten hadden verwacht.

Basic-Fit

In de MidKap was Arcadis de grote winnaar met een plus van 13 procent. Het ingenieurs- en adviesbureau behaalde in het eerste kwartaal een hogere omzet. Ook de winstgevendheid ging omhoog. Sportschooluitbater Basic-Fit zakte 1,7 procent na een kwartaalupdate. Postbedrijf PostNL noteerde ex-dividend en verloor 4,6 procent.

Sligro daalde bijna 2 procent. Het groothandelsbedrijf kende naar eigen zeggen een trage start van het jaar en merkte op dat het consumentenvertrouwen in zowel Nederland als België achteruit is gegaan. Beddenverkoper Beter Bed werd ruim 6 procent lager gezet na een kwartaalupdate.

Nestlé

Nestlé won bijna 1 procent in Zürich. Het Zwitserse voedingsconcern kende het beste kwartaal sinds 2016 en boekte meer omzet dan verwacht. In Parijs verloor Kering een kleine 4 procent na tegenvallende resultaten van het moederbedrijf van modemerk Gucci. Pernod Ricard daalde bijna 1 procent, ondanks dat de Franse drankenproducent positiever is gestemd over zijn jaarresultaten.

De euro was 1,1250 dollar waard, tegen 1,1298 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 63,83 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 71,85 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws