Alle nieuwsberichten

'Or KLM vreest verlies macht banen en routes'

24-03-2019 15:23, Bron: ANP - AFN

AMSTELVEEN (AFN) - De ondernemingsraad van KLM is bang dat de luchtvaartmaatschappij de zeggenschap over de banen en routes zal verliezen. De or heeft president-directeur Pieter Elbers van KLM vorige week per brief om opheldering gevraagd over de gepresenteerde bestuursstructuur vanuit het moederconcern, schrijft De Telegraaf.

Uit een toekomstplan, dat is ingezien door de krant, zou blijken dat Air France-KLM-baas Ben Smith alles wil concentreren in de groep in Parijs, als het gaat om allianties, vloot, netwerk, inkoop en personeelsmanagement. KLM heeft nog een eigen alliantie-afdeling en werkt soms met andere partners in het buitenland dan Air France. Smith zou dat weg willen halen en daar zelf over beslissen.

,,Er zitten tegenstrijdigheden in het plan van Smith van Air France KLM'', zegt voorzitter Jan Willem van Dijk van de ondernemingsraad van KLM. ,,Hoewel Smith telkens zegt dat er niets verandert, verandert er dus veel. Vrijwel alle strategische beslissingen worden straks genomen in Parijs. Dat staat haaks op eerdere afspraken uit 2015 met de Nederlandse regering over de zelfstandige bedrijfsvoering van KLM, dus geen overheveling van banen naar Parijs.'' KLM wilde tegenover de krant geen commentaar geven.

Vandaag in het nieuws