Alle nieuwsberichten

Nikkei sluit week licht hoger af

22-03-2019 07:11, Bron: ANP - AFN

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers deden het rustig aan na een vrije dag. De Japanse banken stonden net als in de VS en Europa onder druk na het besluit van de Amerikaanse centrale bank om de rente dit jaar niet meer te verhogen. Elders in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen eveneens beperkt.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent in de plus op 21.627,34 punten. De Japanse beurs, die donderdag gesloten bleef vanwege een nationale feestdag, klom deze week 0,8 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de inflatie exclusief voedsel in Japan in februari is uitgekomen op 0,7 procent. Dat was iets lager dan economen hadden verwacht.

Verzekeraars T&D Holdings en Dai-ichi Life Holdings werden 1 procent en 1,2 procent lager gezet en de bank Mitsubishi UFJ Financial Group daalde 0,5 procent. Banken en verzekeraars hebben baat bij een hogere rente. De handel in het aandeel Eisai was onderbroken vanwege een te groot aantal verkooporders. Het Japanse farmaceutische concern en zijn partner Biogen lieten weten hun gezamenlijke onderzoeken van een medicijn tegen Alzheimer te staken.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent in de min en de beurs in Shanghai verloor 0,1 procent. Het Chinese technologiebedrijf Tencent zakte 0,7 procent. Het concern boekte afgelopen jaar de traagste winstgroei in dertien jaar. De Kospi in Seoul bleef vrijwel vlak en de All Ordinaries in Sydney ging 0,5 procent hoger het weekeinde in.

Vandaag in het nieuws