Alle nieuwsberichten

Wall Street licht in de plus

18-03-2019 18:37, Bron: ANP - AFN

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers namen een afwachtende houding aan. Later deze week is er weer een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve. Ook houdt Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 18.30 uur (Nederlandse tijd) een fractie hoger op 25.857 punten. De brede S&P 500 stond 0,2 procent in de plus op 2828 punten en technologiebeurs Nasdaq ging 0,1 procent omhoog naar 7697 punten.

De ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese tegenhanger Xi Jinping om een handelsdeal te tekenen zou tot juni uitgesteld kunnen worden, zeggen ingewijden tegen Chinese media. Eerder gingen geruchten rond dat dit in april zou gebeuren. Het overleg blijft naar verluidt vastlopen op het punt van een handhavingsmechanisme.

Boeing

Vliegtuigfabrikant Boeing, die vorige week al forse klappen kreeg, zakte meer dan 2 procent. Het Amerikaanse ministerie van Transport is naar verluidt bezig met een breed onderzoek naar de ontwikkeling van het gewraakte 737 MAX-toestel van het bedrijf.

Techreus Apple maakte bekend vernieuwde versies van de iPad Air en iPad mini op de markt te brengen. Het aandeel noteerde een plus van bijna 1 procent. Hotelconcern Marriott International kondigde aan komende jaren flink te willen groeien en werd door beleggers zo'n 2 procent hoger gezet.

Worldpay

Verder was er nieuws aan het overnamefront. Betaaldienstverleners Fidelity National Information Services (min 0,8 procent) en Worldpay (plus 9,8 procent) slaan de handen ineen. Met de fusie is een bedrag van 43 miljard dollar gemoeid. Biotechnoloog Dermira verraste daarnaast met een positieve uitkomst van een klinische test van een van zijn medicijnen en schoot ruim 68 procent omhoog.

De euro was 1,1326 dollar waard, tegen 1,1327 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent in prijs tot 59,07 dollar. Brent werd 0,5 procent duurder op 67,50 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws