Alle nieuwsberichten

Wessanen in overnamegesprek met PAI

14-03-2019 18:32, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Natuurvoedingsbedrijf Wessanen is in gesprek met een consortium onder leiding van investeerder PAI Partners over een overnamebod. Het bod bedraagt 11,50 euro per aandeel (inclusief dividend) in contanten, wat neerkomt op circa 880 miljoen euro.

Volgens Wessanen vindt momenteel boekenonderzoek plaats en wordt gesproken over de voorwaarden van de deal. Er is geen zekerheid dat er een transactie zal plaatsvinden. Het aandeel Wessanen sloot donderdag 5 procent hoger op 9,94 euro. Daarmee was het koploper in de AScX-index, de graadmeter voor kleinere fondsen op de beurs in Amsterdam.

Wessanen gaf aan dat begin februari de eerste interesse werd kenbaar gemaakt door het consortium. Toen werd door het bedrijf besloten dat het niet in het belang van de belanghebbenden van Wessanen was om de onderhandelingen aan te gaan.

Belang behouden

Na verschillende herziene voorstellen werd het huidige bod op dinsdag 5 maart gedaan, wat volgens Wessanen een basis vormt voor verdere gesprekken over een mogelijke deal. Dat is een premie van bijna 24 procent ten opzichte van de slotkoers op maandag 4 maart. Wessanen wordt in de kwestie bijgestaan door financieel adviseur Lazard en advocatenkantoor Allen & Overy.

Tot het consortium behoort ook de Amerikaanse investeerder Charles Jobson. Die is grootaandeelhouder van Wessanen met een belang van ruim 25,7 procent. Jobson heeft aan Wessanen laten weten dat bij een eventuele transactie hij circa 80 procent van zijn belang wil behouden. Jobson is sinds 2009 aandeelhouder van Wessanen.

Het van oorsprong Franse PAI behoort tot de grootste Europese investeringsmaatschappijen met een portefeuille van meer dan 12 miljard euro. Vorig jaar nam PAI samen met een partner nog de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar Refresco over voor 1,6 miljard euro.

Vandaag in het nieuws