Alle nieuwsberichten

Rode koersenborden op Wall Street

06-03-2019 22:16, Bron: ANP - AFN

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in de min gesloten. Beleggers deden het rustig aan en keken uit naar nieuwe ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten.

Lagere mondiale groeiverwachtingen van de OESO drukten wat op het sentiment. Het Beige Book van de Federal Reserve liet zien dat de Amerikaanse economie nog altijd groeit, maar wel wat last had van de shutdown van de Amerikaanse overheid begin dit jaar.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 25.673,46 punten. De brede S&P 500 ging 0,7 procent omlaag tot 2771,45 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,9 procent in op 7505,92 punten.

OESO

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verlaagde de prognose voor wereldwijde groei naar 3,3 procent van 3,5 procent. Dat komt onder meer door de groeivertraging in China en Europa en politieke onzekerheid.

De Fed zag in zijn Beige Book nog altijd economische groei in de VS, al was die wel wat afgezwakt. Krapte op de arbeidsmarkt blijft een probleem.

ExxonMobil

Bij de bedrijven gaf ExxonMobil een strategie-update. De olie- en gasgigant investeert dit en volgend jaar tot 65 miljard dollar in onder meer exploratie, productie en de uitbreiding van pijpleidingen en raffinaderijen. Het aandeel daalde 1,1 procent.

Verzekeringsmakelaar en adviesbureau Aon ging 4,3 procent omhoog. De firma ziet af van een miljardenfusie met branchegenoot Willis Towers Watson (min 6,1 procent). Eerder gaf Aon nog aan open te staan voor een samensmelting.

General Electric

Industrieel concern General Electric (GE) verloor 7,9 procent, waarmee de lijn van een dag eerder werd doorgezet. GE waarschuwde voor een negatieve netto kasstroom dit jaar.

Onder meer modebedrijf Abercrombie & Fitch (plus ruim 20 procent) en budgetwinkelketen Dollar Tree (plus 5,1 procent) openden de boeken. Abercrombie & Fitch had een goed feestdagenkwartaal. Ook Dollar Tree zette beter dan verwachte resultaten neer.

De euro was 1,1310 dollar waard, tegen 1,1316 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 56,23 dollar. Brent steeg 0,1 procent in prijs tot 65,94 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws