Alle nieuwsberichten

AEX sluit rustige sessie lager

19-02-2019 17:55, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag, na een redelijk rustige handelssessie, wat lager gesloten. Ook de andere graadmeters in Europa eindigden overwegend in het rood. Beleggers namen geen risico's en keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,3 procent lager op 538,07 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 748,18 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Londen raakten tot 0,6 procent kwijt. Frankfurt ging 0,1 procent omhoog.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was speciaalchemiebedrijf DSM met een verlies van 2,9 procent. Verzekeraar ASR ging aan kop met een winst van 1,7 procent. Bij de middelgrote fondsen steeg Air France-KLM 2,4 procent dankzij een adviesverhoging door Société Générale. Het luchtvaartbedrijf opent woensdag de boeken over het afgelopen jaar.

AFM

Financieel dienstverlener Intertrust ging 0,9 procent omhoog. Uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat Paul Singer, oprichter van de Amerikaanse activistische investeerder Elliott Management, een belang van meer dan 6 procent in de financieel dienstverlener heeft genomen.

Bij de kleinere bedrijven zakte Kendrion 2,6 procent. De leverancier van elektromagnetische componenten had vorig jaar veel last van tegenvallende verkoopcijfers bij autofabrikanten zag daardoor de omzet dalen. Ook de winst liep terug. Kendrion houdt wel vast aan zijn financiële doelstellingen voor de lange termijn.

Onrust

HSBC verloor 4 procent in Londen. De Britse bank had afgelopen kwartaal last van de onrust op de beurzen en boekte minder winst dan verwacht.

In Parijs steeg Danone 0,7 procent. Het Franse voedingsmiddelenconcern behaalde afgelopen jaar meer omzet, onder meer door veel vraag naar bronwater. In Frankfurt vielen de resultaten van cementbedrijf HeidelbergCement (plus 3,6 procent) in goede aarde.

De euro was 1,1333 dollar waard, tegen 1,1312 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 55,84 dollar. Brent verloor 0,5 procent in prijs tot 66,14 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws