Alle nieuwsberichten

AEX doet stapje terug

19-02-2019 09:11, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers keken vooral uit naar de nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Washington worden gehouden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 537,84 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 750,30 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen daalden tot 0,4 procent.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was kabel- en telecombedrijf Altice Europe met een min van ruim 2 procent. Telecomconcern KPN ging aan kop met een winst van 1 procent.

Kendrion

In de MidKap steeg Air France-KLM 2,6 procent dankzij een adviesverhoging door Société Générale. Intertrust klom 1,4 procent. Uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat Paul Singer, oprichter van de Amerikaanse activistische investeerder Elliott Management, een belang van 6,10 procent in de financieel dienstverlener heeft genomen.

Bij de kleinere bedrijven zakte Kendrion ruim 4 procent. De leverancier van elektromagnetische componenten had vorig jaar veel last van tegenvallende verkoopcijfers bij autofabrikanten zag daardoor de omzet dalen. Ook de winst liep terug. Kendrion houdt wel vast aan zijn financiële doelstellingen voor de lange termijn.

Buitenland

HSBC verloor bijna 3 procent in Londen. De Britse bank had afgelopen kwartaal last van de onrust op de beurzen en boekte minder winst dan verwacht. BHP Billiton daalde 1,6 procent. Het Brits-Australische mijnbouwconcern boekte in de afgelopen zes maanden ook minder winst dan gehoopt.

In Parijs won Danone 0,5 procent. Het Franse voedingsmiddelenconcern behaalde afgelopen jaar meer omzet. Het bedrijf profiteerde door het warme zomerweer van een goede vraag naar flesjes bronwater, zoals Evian.

De euro was 1,1295 dollar waard, tegen 1,1312 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 55,97 dollar. Brent zakte 0,1 procent in prijs tot 66,43 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws