Alle nieuwsberichten

ABN AMRO onderuit op hogere beurs Amsterdam

13-02-2019 15:52, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO ging woensdag hard onderuit op het Damrak, na een tegenvallend handelsbericht. De cijfers van bierbrouwer Heineken en verfconcern AkzoNobel vielen wel in de smaak bij beleggers. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China bood daarnaast steun aan het beurssentiment in Europa.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,7 procent hoger op 538,10 punten. De MidKap won 0,7 procent tot 730,28 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,8 procent.

ABN AMRO bungelde onderaan bij de hoofdfondsen met een min van bijna 7 procent. De bank boekte vorig jaar minder winst en zag het resultaat in het vierde kwartaal meer dan 40 procent dalen. Heineken ging aan kop met een winst van 6,7 procent. Volgens analisten van Jefferies waren de resultaten van de bierbrouwer beter dan verwacht.

Aegon

AkzoNobel verkocht vorig jaar minder verf, maar wist met prijsstijgingen de stijgende materiaalkosten grotendeels te compenseren. Het verfconcern werd beloond met een koerswinst van ruim 5 procent. Tankopslagbedrijf Vopak zag de omzet in het vierde kwartaal afnemen en zakte 1,7 procent.

Aegon, dat donderdag met cijfers komt, klom 0,2 procent. Topman Alexander Wynaendts zei in een gesprek met Het Financieel Dagblad dat de verzekeraar openstaat voor een overname van concurrent Vivat in samenwerking met een investeringsmaatschappij.

Maaltijdbezorging

In de MidKap daalde Eurocommercial Properties 2,2 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Takeaway.com ging 1,7 procent omlaag. Het bedrijf achter onder meer maaltijdbestelsite Thuisbezorgd leed afgelopen jaar minder verlies en zag de omzet flink stijgen, maar werd toch lager gezet. Intertrust won 2,1 procent. Investeerder Blackstone verkoopt bijna 6,1 miljoen aandelen van de financieel dienstverlener.

Bij de kleinere bedrijven zette Wessanen (plus 7,2 procent) de opmars voort. De producent van natuurvoeding steeg een dag eerder bijna 20 procent dankzij beter dan verwachte resultaten.

De euro noteerde 1,1293 dollar, tegen 1,1316 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent duurder op 54,11 dollar. Brent kostte 1,8 procent meer op 63,58 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws