Alle nieuwsberichten

Nieuwe handelshoop stuwt Wall Street

12-02-2019 19:28, Bron: ANP - AFN

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie duidelijk op winst. Onder meer de hernieuwde handelshoop tussen de VS en China gaven de markten een impuls. Verder reageerden beleggers op het principe-akkoord bereikt in het Amerikaanse Congres over de grensbeveiliging tussen Mexico en de Verenigde Staten. Ook kwamen de nodige bedrijven met cijfers.

De Dow-Jonesindex stond even voor 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,4 procent hoger op 25.391 punten. De brede S&P 500 won 1,2 procent tot 2742 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 7401 punten.

Een Amerikaanse delegatie is momenteel in Peking voor handelsoverleg met China. Volgens president Donald Trump willen de Chinezen niets liever dan een deal. De partijen zullen proberen voor 1 maart een overeenkomst te sluiten. Op die dag verloopt een door de twee landen zelfopgelegde periode van negentig dagen waarin vanwege de handelsoorlog ingestelde maatregelen niet van kracht waren. Trump zou bereid zijn om de deadline op te schuiven.

Grensmuur

Verder kwamen de Republikeinen en Democraten maandag tot een principe-akkoord om 1,4 miljard dollar vrij te maken voor bijna 90 kilometer muur bij de Mexicaans-Amerikaanse grens. Trump moet nog wel voor vrijdag zijn handtekening onder dit wetsvoorstel zetten om een nieuwe shutdown van de overheid te voorkomen.

Bij de bedrijven wist bierbrouwer Molson Coors de aandacht op zich gericht. Het bedrijf herziet zijn jaarcijfers voor 2016 en 2017 vanwege foutief ingeboekte belastingen, wat weer negatief uitvalt voor het resultaat. Het aandeel stond bijna 10 procent in de min.

Under Armour

Sportkledingfabrikant Under Armour (plus 8,2 procent) wist in het afgelopen kwartaal winst te maken na een verlies een jaar eerder. Het sportmerk haalde verder een hogere winstmarge en bracht zijn voorraden naar het laagste niveau in twee jaar.

Softwarebedrijf Ellie Mae won 21 procent, na de aankondiging dat de onderneming voor bijna 4 miljard dollar wordt overgenomen wordt door durfinvesteerder Thoma Bravo.

De euro stond op 1,1316 dollar, tegen 1,1316 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 2,2 procent tot 53,55 dollar. Brent werd 2 procent duurder op 62,73 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws