Alle nieuwsberichten

ING geeft AEX-index een impuls

06-02-2019 15:45, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Vooral de stevige koerswinst van ING na cijfers, hielp de leidende index in het groen. Elders in Europa leverden graadmeters over een breed front in. Beleggers kregen een grote stroom bedrijfsresultaten voor de kiezen. Naast de resultaten van ING werd op het Damrak het handelsbericht van roestvrijstaalbedrijf Aperam eveneens positief ontvangen.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,6 procent in de plus op 533,38 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 738,27 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent.

ING ging duidelijk aan kop bij de hoofdfondsen met een winst van 6 procent. Het financiële concern boekte in 2018 minder winst door de megaboete die de bank kreeg in verband met witwassen. De bank gaat verder scherper op de kosten letten. Analisten spraken van goede resultaten. Biotechnologiebedrijf Galapagos sloot de rij met een min van 1,2 procent.

Aperam

Roestvrijstaalbedrijf Aperam voerde de stijgers in de MidKap aan met een plus van 6,5 procent na beter dan verwachte resultaten. TomTom, dat ook met cijfers kwam, stond onderaan met een verlies van 5,4 procent. De vooruitzichten van het navigatiebedrijf vielen tegen.

Maritiem dienstverlener SBM Offshore (plus 0,4 procent) wist de aandacht eveneens op zich gericht. Topman Bruno Chabas moet getuigen in een corruptieaffaire, zo werd bekendgemaakt. Het gaat om de al jaren durende juridische twist van SBM met een klokkenluider.

Daimler

Autobouwer Daimler zag de winst in 2018 fors dalen en verloor 2,3 procent in Frankfurt. Carlsberg kreeg er meer dan 4 procent bij. De Deense bierreus bracht meer bier aan de man en zag vooral de vraag naar duurdere biertjes stijgen. Ook gaat Carlsberg eigen aandelen inkopen.

Alstom steeg 4,2 procent en Siemens daalde 0,7 procent. Brussel geeft geen goedkeuring voor de fusie tussen de treindivisies van het Franse industrieconcern en zijn Duitse branchegenoot.

De euro was 1,1386 dollar waard, tegen 1,1408 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent in prijs tot 53,26 dollar. Brent werd 0,5 procent goedkoper op 61,66 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws