Alle nieuwsberichten

Welke investeringen bieden het hoogste rendement?

28-01-2019 09:00, Bron: Riely Cooper

Met het nieuwe jaar weer stevig in het zadel is het de hoogste tijd om een aantal zaken eens goed onder de loep te nemen. Bijvoorbeeld uw financiën. Geld sparen op de bank levert vrijwel niets meer op. Daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar andere manieren om uw geld te investeren om rendement te behalen. In dit artikel gaan we in op een aantal mogelijke manieren om uw geld te investeren.

Waarom geld investeren?

Het is altijd handig om geld achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld voor het vervangen van kapotte huis-, tuin- en keukenapparatuur of voor de aanschaf van een ander vervoermiddel. Maar als u beschikt over ruim voldoende financiën en bijvoorbeeld uw eigen pensioen wilt financieren, is investeren een slimme optie. Met de historisch lage spaarrente is het in ieder geval een stuk aantrekkelijker dan sparen via de bank.

Beleggen (aandelen, goud)

Een traditionele manier om geld te investeren is beleggen. U kunt belegen in aandelen, obligaties, maar ook in goud of zilver. Dat gaat wel gepaard met de nodige risico’s en bovendien moet u uw spaargeld voor langere tijd kunnen missen. Hierbij geldt over het algemeen dat u meer rendement krijgt als u bereid bent grotere risico’s te nemen. Maar er is ook een reële kans dat u uw geld verliest. Verdiep u goed in de markt en mogelijkheden voordat u gaat beleggen. U kunt uw beleggingen laten beheren door een broker. Maar u kunt de koersen ook zelf bijhouden. Online kunt u de koersen voor de handel in aandelen volgen.

Vastgoed

U kunt ook investeren in vastgoed, zoals een woning, appartement of recreatiewoning. Door het pand te verhuren, genereert u inkomsten. U kunt rekenen op een rendement tussen de 3 en 10%. Als u het vastgoed na verloop van tijd wilt verkopen, bestaat de kans dat de waarde is gestegen. Daarmee kunt u dus extra geld verdienen door te investeren in vastgoed. De waarde van uw pand kan echter ook dalen. In dat geval maakt u verlies bij een eventuele verkoop. Omdat de waarde van de investering wordt geborgd door een fysiek object, is het risico beperkt bij deze manier van investeren.

Cryptovaluta

Een andere optie is beleggen met cryptovaluta. Cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum zijn vormen van computergeld die zonder tussenkomst van banken via blockchaintechnologie worden verhandeld. De cryptomunten worden bewaard in een digitale portemonnee. Daarbij loopt u het risico om te worden gehackt. Doordat de koersen enorm fluctueren is er kans op grote winsten, maar ook op enorme verliezen. Investeren in cryptovaluta is dus riskant, maar kan ontzettend lucratief zijn.

Crowdfunding

Een vrij nieuwe vorm van investeren is crowdfunding. Daarmee helpt u een ambitieuze ondernemer met het opstarten van zijn/ haar bedrijf. U leent uw geld uit aan een ondernemer en in ruil daarvoor krijgt u gratis producten of rente, variërend van 5-9% van uw investering. U loopt daarbij natuurlijk het risico dat de onderneming niet succesvol blijkt te zijn. Dan is ook uw investering verloren. Maar als het bedrijf wel succes heeft, profiteert u daarvan en krijgt u uw investering na verloop van tijd weer terug. Als u wilt investeren in crowdfunding, verspreidt dan uw geld over meerdere bedrijven om het risico te verkleinen.

Investeren met beleid

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om uw geld te investeren. Bedenk voordat u gaat investeren goed hoeveel geld u daadwerkelijk kunt missen.

Jacko

Vandaag in het nieuws