Alle nieuwsberichten

KPN gaat glasvezel versneld uitrollen

08-01-2019 15:30, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern KPN gaat glasvezel (FttH) in Nederland versneld uitrollen. Dinsdag steekt het bedrijf hiervoor in Zwolle Noord-Oost de eerste schop in de grond.

KPN verwacht in de loop van het jaar gemiddeld 6500 huishoudens per week op glasvezel aan te kunnen sluiten zodat eind 2021 circa 1 miljoen adressen extra en in totaal ruim 40 procent van de Nederlandse huishoudens toegang hebben tot het netwerk.

,,Vandaag steken we de eerste schop in de grond met als doel om binnen drie jaar nog eens 1 miljoen huishoudens aan te sluiten op glasvezel, hét netwerk van de toekomst'', aldus Babak Fouladi, technologiedirecteur van KPN. ,,Daarmee kunnen we onze klanten nog beter bedienen en hen toegang geven tot een razendsnelle gigabit verbinding die dankzij de superieure infrastructuur ook stabiel en snel is tijdens drukke periodes.''

Hogere eisen

Klanten stellen steeds hogere eisen aan hun vaste internetverbinding. Daarom rolt KPN versneld glasvezel uit. Alleen via glasvezel is het uploaden van bestanden net zo snel als het downloaden. Op dit moment heeft KPN circa 30 procent van de huishoudens in Nederland, ruim 2,3 miljoen adressen, aangesloten op zijn glasvezelnetwerk.

Vandaag in het nieuws