Alle nieuwsberichten

Signify onderuit op positief Damrak

08-01-2019 09:08, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten winsten zien, na de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak kampte verlichtingsbedrijf Signify met een negatief analistenrapport. De aandacht bleef verder uitgaan naar de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking, die dinsdag worden voortgezet.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 494,47 punten. De MidKap klom 1,1 procent tot 684,03 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,6 procent.

Signify was veruit de grootste daler bij de hoofdfondsen met een verlies van meer dan 6 procent. Bank of America Merrill Lynch schroefde zijn aanbeveling voor het bedrijf terug. Uitzender Randstad en vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield gingen aan kop met winst van 1,9 procent.

Contract

In de MidKap won Boskalis ruim 2 procent. De baggeraar heeft een overeenkomst getekend voor het leveren van onderzeese diensten in het Midden-Oosten. De basiswaarde van het driejarige contract bedraagt 40 miljoen dollar.

Op de lokale markt klom Curetis 3,9 procent. Het dochterbedrijf Ares van de biotechnoloog heeft geld gekregen van het Vienna Business Agency voor de ontwikkeling van een prototype van een diagnosesysteem bij patiënten met zware infecties. Het Weense overheidsorgaan stak al eerder geld in Ares.

Ghosn

Renault steeg 1,7 procent in Parijs. De gevallen topman Carlos Ghosn van de alliantie tussen de autobouwers Renault, Nissan en Mitsubishi zei in de rechtbank in Tokio dat hij valselijk is beschuldigd en opgesloten. Ghosn, die nog altijd topman is van Renault, sprak voor het eerst in het openbaar sinds hij op 19 november werd gearresteerd.

Orange daalde een fractie. De topman van de Franse telecomreus liet weten niet het voortouw te nemen in een consolidatieslag in de Franse telecomwereld. In Londen zakte Morrison 2,6 procent. De kerstverkopen van de Britse retailer vielen tegen.

De euro was 1,1441 dollar waard, tegen 1,1466 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 48,64 dollar. Brentolie kostte ook 0,3 procent meer en werd verhandeld voor 57,52 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws