Alle nieuwsberichten

NN: geen noodzaak tot grote aankoop

04-01-2019 07:08, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - Er is voor NN Group geen noodzaak tot een grote aankoop in Nederland. Dat zegt topman Lard Friese in De Telegraaf, op de vraag hoe graag de verzekeraar zijn branchegenoot Vivat zou willen kopen.

Friese gaat niet in op specifieke namen. Maar hij wijst erop dat er geen noodzaak is voor een grote deal, vooral door de overname van Delta Lloyd in 2017. ,,Hierdoor hebben we een sterke positie op de thuismarkt. Dat vinden we van groot belang. Dat we net als voor de Delta Lloyd-aankoop een flinke extra aan reserves hebben, betekent niet dat we een aankoop moeten doen. Investeerders vragen wel regelmatig wat we met dit extra kapitaal doen. We steken dit in het bedrijf en richten ons op groei, bijvoorbeeld via overnames. Als er kansen zijn, dan kijken we er serieus naar. Zo niet, dan gaat een deel mogelijk geleidelijk terug naar aandeelhouders via dividend of andere manieren”, aldus de bestuurder.

Of NN nu meedoet in de strijd blijft volgens de krant onduidelijk. Vivat wordt door zijn Chinese eigenaar Anbang in de etalage gezet. In Nederland zijn ASR en Aegon geïnteresseerd en ook enkele buitenlandse partijen zouden interesse hebben.

Naar verluidt begint het verkoopproces halverwege deze maand, met het versturen van een informatie-memorandum naar potentiële kopers. Een zogeheten data room is al in gereedheid gebracht zodat mogelijke kopers boekenonderzoek kunnen doen, aldus De Telegraaf.

Vandaag in het nieuws