Alle nieuwsberichten

Wall Street hoger dankzij handelsoptimisme

16-11-2018 22:08, Bron: ANP - AFN

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend hoger gesloten. De handel kreeg wat steun van opmerkingen van president Donald Trump over dat China een handelsdeal wil sluiten en mogelijk kan worden afgezien van verdere importheffingen op Chinese goederen. Chipbedrijf Nvidia had een zeer slechte dag door tegenvallende cijfers en verwachtingen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 25.413,22 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2736,14 punten. De technologiebeurs Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 7247,87 punten.

Trump zei dat China een vrij volledige lijst met handelsvoorstellen heeft opgesteld, al is die nog niet helemaal compleet. Trump heeft later deze maand een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping op de G20-bijeenkomst in Argentinië. Trump had al eerder laten weten dan graag tot een handelsakkoord te willen komen met de Chinezen.

Chips

Nvidia ging bijna 19 procent onderuit. Het concern dat ook grafische kaarten maakt, kwam donderdag nabeurs met prognoses voor het lopende kwartaal die veel zwakker waren dan verwacht, mede door een sterk afgenomen vraag naar chips voor het delven van cryptomunten. Branchegenoot AMD had het ook lastig met een min van bijna 4 procent.

Warenhuisketen Nordstrom kreeg een verlies van bijna 14 procent aan de broek. De resultaten en vooruitzichten vielen slecht bij beleggers. Viacom (plus 3,6 procent) kwam eveneens met cijfers naar buiten. Het film- en televisiebedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een hogere omzet dan verwacht, geholpen door goede prestaties van filmstudio Paramount. De nettowinst viel daarentegen lager uit.

General Electric

Industrieel concern General Electric (GE) leverde 1,8 procent in. GE heeft voor 1,5 miljard dollar een portfolio van lease-overeenkomsten voor apparatuur in de gezondheidszorg verkocht aan een investeerder. Het Canadese technologiebedrijf BlackBerry, dat ook een notering heeft in New York, wil digitaal beveiliger Cylance inlijven. BlackBerry steeg 1,2 procent.

De euro was 1,1416 dollar waard, tegen 1,1407 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie won 0,6 procent op 56,79 dollar. Brentolie klom 0,5 procent tot 66,98 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws