Alle nieuwsberichten

AEX doet stap terug

09-11-2018 09:14, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed vrijdag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen gingen omlaag in navolging van de koersverliezen op de Aziatische markten. Op het Damrak verwerkten beleggers de handelsberichten van baggeraar Boskalis en vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent in de min op 525,56 punten. De MidKap daalde 1,4 procent tot 735,71 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,7 procent.

In Frankfurt kelderde ThyssenKrupp 6,1 procent na een nieuw winstalarm. Het was het grootste koersverlies in twee jaar. Het Duitse staalconcern snijdt in de verwachtingen in verband met een onderzoek naar jarenlange verboden prijsafspraken. Ook andere staalbedrijven stonden onder druk. ArcelorMittal, de grootste staalproducent ter wereld, zakte 2,7 procent in de AEX. Roestvrijstaalmaker Aperam en metalenspecialist AMG verloren 5,4 en 3,3 procent in de MidKap.

Boskalis

BAM (min 2,8 procent) zette de daling voort. De bouwer raakte een dag eerder al ruim 6 procent kwijt na een teleurstellend kwartaalbericht. Betaalbedrijf Adyen zakte 4,6 procent na een verkoopadvies van Bryan Garnier. Eurocommercial Properties klom 1 procent. Volgens topman Jeremy Lewis blijft het vastgoedconcern goed presteren, ondanks zorgen over de gezondheid van de retailsector.

Boskalis daalde 1,4 procent. Volgens analisten van KBC Securities lag de handelsupdate van de baggeraar en maritiem dienstverlener in lijn met de verwachtingen. Verder wil het bedrijf topman Peter Berdowski herbenoemen.

Unilever

Unilever won 1 procent. Volgens de South China Morning Post overweegt Unilever mee te bieden op de Chinese maker van consumentenproducten Weimeizi. In Frankfurt steeg Allianz 1 procent. De Duitse verzekeraar behaalde in het derde kwartaal bijna een kwart meer winst. Luxegoederenconcern Richemont zakte bijna 6 procent in Zürich na tegenvallende resultaten.

De euro was 1,1339 dollar waard, tegen 1,1416 dollar op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 60,21 dollar. Een vat Brentolie werd 0,5 procent goedkoper en kostte 70,26 dollar.

Vandaag in het nieuws