Alle nieuwsberichten

Opnieuw belegger tegen verhuizing Unilever

01-10-2018 18:05, Bron: ANP - AFN

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Vermogensbeheerder Schroders voegt zich bij de groep aandeelhouders van Unilever die zich tegen de volledige verhuizing van het hoofdkantoor naar Nederland keert. De firma maakt zich zorgen om protectionistische ontwikkelingen in Nederland. Daarnaast speelt mee dat Unilever vrijwel zeker uit de belangrijkste index van de Londense beurs, de FTSE 100, verdwijnt.

Schroders heeft namens zijn cliënten 0,8 procent van de in Londen genoteerde aandelen van Unilever en een kleiner belang in de Nederlandse entiteit. Het bedrijf vreest dat veel beleggers Unilever-aandelen van de hand zullen doen, omdat ze de FTSE 100-index volgen. Daarmee daalt de koers van het aandeel.

Unilever bestaat nu nog uit twee bedrijven, één Brits en één Nederlands, die eigen aandelen uitgeven. Het bedrijf wilde die structuur vereenvoudigen, onder meer uit kostenoverwegingen. Uiteindelijk viel de keuze op Nederland als locatie. Aandeelhouders kunnen op 26 oktober stemmen over de plannen.

Vrijdag sprak de op vijf na grootste aandeelhouder van Unilever, Legal & General Investment Management, zich al uit tegen verhuisplannen. Daarvoor keerden M&G Investments, Aviva Investors, Columbia Threadneedle en Lindsell Train zich al tegen de verhuisplannen.

Vandaag in het nieuws