Alle nieuwsberichten

Altice Europe koploper in groene AEX

22-08-2018 11:55, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index ging woensdag vooruit onder aanvoering van Altice Europe. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers hielden de ogen gericht op het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten en de politieke ontwikkelingen rond de Amerikaanse president Donald Trump. Op het Damrak vielen de resultaten van Adyen en ICT Group in goede aarde.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent hoger op 559,21 punten. De MidKap dikte 0,2 procent aan tot 789,53 punten. De beursgraadmeters in Londen en Parijs stegen tot 0,2 procent. De Duitse DAX bleef vrijwel vlak.

Michael Cohen, de voormalig advocaat van Trump, heeft tegenover een federale rechter in New York een schuldbekentenis afgelegd. Hij gaf toe de regels voor de financiering van een verkiezingscampagne te hebben overtreden. Daarnaast heeft een jury van een federale rechtbank in de Amerikaanse staat Virginia de voormalig campagneleider van Trump, Paul Manafort, schuldig bevonden aan fraude.

Altice

Grootste stijger bij de hoofdfondsen was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een plus van bijna 5 procent. Telecomconcern KPN sloot de rij met een min van 0,2 procent. In de MidKap ging bodemonderzoeker Fugro aan kop met een winst van 1,8 procent. Kunstmestproducent OCI stond onderaan met een verlies van 0,9 procent.

Op de lokale markt klom Adyen meer dan 4 procent. De betalingsdienstverlener, die half juni een spectaculair beursdebuut maakte op het Damrak, zag de omzet in de eerste jaarhelft met twee derde stijgen. De winst viel bijna driekwart hoger uit.

ICT Group

Beleggers waren eveneens tevreden over de resultaten van ICT Group. De automatiseerder wist de winst in de eerste jaarhelft te verdubbelen en werd beloond met een koerswinst van 4,6 procent.

De bank voor vermogende particulieren Van Lanschot Kempen, die ook met cijfers kwam, klom ruim 2 procent. Stern Groep bleef onveranderd. Het autobedrijf zag de omzet en winst in de eerste zes maanden van het jaar dalen en verkocht enkele autodealers.

Continental

Continental zakte in Frankfurt bijna 12 procent. De producent van banden en auto-onderdelen verlaagde de verwachtingen voor de omzet en winst.

De euro noteerde op 1,1586 dollar, tegen 1,1524 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 66,55 dollar. De prijs van Brentolie steeg 1,3 procent tot 73,55 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws