Alle nieuwsberichten

Europese beurzen overwegend in de plus

21-05-2018 15:41, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese aandelenbeurzen stonden maandag in het groen. Beleggers reageerden opgelucht dat het handelsconflict tussen de VS en China is stilgelegd. De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin maakte daarbij bekend dat importheffingen op Chinees staal zijn opgeschort. De beurshandel verliep verder rustig aangezien een aantal Europese beurzen, waaronder die in Frankfurt, gesloten is vanwege tweede pinksterdag.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,6 procent hoger op 570,68 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 808,91 punten. Bij de middelgrote bedrijven noteerde Intertrust ex-dividend. De beurzen in Parijs en Londen stegen tot 0,8 procent.

In Milaan zakte de beurs 0,9 procent. De achterban van de rechts-populistische Italiaanse partij Lega heeft in meerderheid ingestemd met het regeerakkoord dat is gesloten met de Vijfsterrenbeweging. Italië lijkt daarmee een eurosceptische regeringscoalitie te krijgen.

Galapagos

Grootste stijger in de AEX was Galapagos met een winst van 5,4 procent. Beleggers reageerden positief op het nieuws dat het biotechnologiebedrijf publicatiemijlpalen heeft behaald met een kandidaatmedicijn.

Kabel- en telecomconcern Altice gaf terrein prijs na de sterke opmars in de afgelopen dagen en sloot de rij met een verlies van meer dan 7 procent. Indexsamensteller MSCI liet weten dat Altice op 22 mei uit de wereldwijde index wordt verwijderd voorafgaand aan de afsplitsing van de Amerikaanse tak Altice USA.

Ryanair

In Dublin werkte Ryanair een eerder verlies weg en klom 5 procent. De Ierse prijsvechter waarschuwde bij de publicatie van de jaarcijfers dat de resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van tarieven.

IAG won 1,6 procent in Londen. De Brits-Spaanse luchtvaartgroep werkt volgens Spaanse media aan een nieuw overnamebod op Norwegian Air. Norwegian Air heeft al twee eerdere overnamevoorstellen van IAG verworpen.

De euro was 1,1776 dollar waard, tegen 1,1767 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 71,59 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 78,42 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws