Alle nieuwsberichten

Beurzen klimmen na pauze handelsoorlog

21-05-2018 11:58, Bron: ANP - AFN

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen stonden maandag in het groen. Beleggers reageerden opgelucht dat het handelsconflict tussen de VS en China is stilgelegd. De beurshandel verliep verder rustig aangezien een aantal Europese beurzen, waaronder die in Frankfurt, gesloten is vanwege tweede pinksterdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger op 570,54 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 807,03 punten. Bij de middelgrote bedrijven noteerde Intertrust ex-dividend. De beurzen in Parijs en Londen stegen tot 0,9 procent.

In Milaan zakte de beurs 0,2 procent. De achterban van de rechts-populistische Italiaanse partij Lega heeft in meerderheid ingestemd met het regeerakkoord dat is gesloten met de Vijfsterrenbeweging. Italië lijkt daarmee een eurosceptische regeringscoalitie te krijgen.

Altice

Grootste stijger in de AEX was Galapagos met een winst van 3,5 procent. Beleggers reageerden positief op het nieuws dat het biotechnologiebedrijf publicatiemijlpalen heeft behaald met een kandidaatmedicijn.

Kabel- en telecomconcern Altice gaf terrein prijs na de sterke opmars in de afgelopen dagen en sloot de rij met een verlies van meer dan 7 procent. Indexsamensteller MSCI liet weten dat Altice op 22 mei uit de wereldwijde index wordt verwijderd voorafgaand aan de afsplitsing van de Amerikaanse tak Altice USA.

Ryanair

Unilever steeg 0,8 procent. Kredietbeoordelaar Fitch is positiever geworden over de vooruitzichten van het was- en levensmiddelenconcern. Fitch wijst onder andere op de verbeterde capaciteit voor autonome groei en denkt dat er mogelijk hogere kapitaaluitkeringen aan aandeelhouders kunnen komen vanaf 2019 of grote overnamedeals.

In Dublin werkte Ryanair een eerder verlies weg en klom 3,7 procent. De Ierse prijsvechter waarschuwde bij de publicatie van de jaarcijfers dat de resultaten de komende jaren onder druk kunnen komen te staan, door hogere kosten en het stabiliseren van tarieven.

Euro

IAG won 1,1 procent in Londen. De Brits-Spaanse luchtvaartgroep werkt volgens Spaanse media aan een nieuw overnamebod op Norwegian Air. Norwegian Air heeft al twee eerdere overnamevoorstellen van IAG verworpen.

De euro was 1,1738 dollar waard, tegen 1,1767 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 71,49 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 78,63 dollar per vat.

Vandaag in het nieuws